Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kdaj in kje bodo med prazniki maševali slovenski škofje?

Objava: 24. 12. 2021 / 06:03
Oznake: Božič, Maša, Praznik, Škof
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.12.2021 / 10:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kdaj in kje bodo med prazniki maševali slovenski škofje?
Kje bodo vodili polnočnice slovenski škofje? FOTO: Tatjana Splichal

Kdaj in kje bodo med prazniki maševali slovenski škofje?

Kdaj in kje bodo med prihajajočimi prazniki, od nocojšnjega prvega svetega večera pa do praznika Gospodovega razglašenja, svetih treh kraljev (6. januarja 2022), maševali slovenski nadškofa, škofje in pomožna škofa?

Sestavili smo seznam prazničnih bogoslužij slovenskih škofov v prihodnjih dveh tednih.

Ljubljanska nadškofija

Ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore bo na sveti večer ob 24. uri vodil polnočnico v ljubljanski stolnici, kjer bo na božič ob 9. uri daroval tudi dnevno sveto mašo. Na praznik svete Družine, 26. decembra, bo ob 9. uri daroval sv. mašo za domovino v podružnični cerkvi sv. Vida v Šentvidu v Župniji Brdo, po maši bo blagoslov konj. Na praznik Marije, Božje Matere, na prvi dan novega leta, bo ob 16. uri maševal na Brezjah ob obletnici razglasitve Bazilike Marije Pomagaj za slovensko Marijino narodno svetišče. Na praznik sv. treh kraljev, 6. januarja, pa bo ob 9. uri daroval sveto mašo v ljubljanski stolnici.

FOTO: Tatjana Splichal

Ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik bo na sveti večer ob 24. uri vodil polnočnico v cerkvi na Kureščku v Župniji Ig, na božič pa bo ob 6.30 daroval pastirsko sveto mašo v ljubljanski stolnici. Na štefanovo, 26. decembra, bo ob 10. uri daroval sv. mašo v župnijski cerkvi v Poljanah nad Škofjo Loko, ob 18.30 pa sveto mašo za domovino v župnijski cerkvi v Preski.

Ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar pa bo na sveti večer, 24. decembra, ob 16. uri vodil večerno sveto mašo in večernice pred praznikom Gospodovega rojstva v ljubljanski stolnici. Polnočnico bo ob 22. uri daroval v župnijski cerkvi v Selih pri Kamniku, ob polnoči pa v župnijski cerkvi v Šmartnem v Tuhinju. Na božič bo v ljubljanski stolnici maševal ob 16. uri. Na praznik sv. Družine, 26. decembra, bo ob 9.15 daroval sveto mašo – po njej bo blagoslov konj – v župnijski cerkvi Ljubljana – Štepanja vas, ob 16. uri pa v ljubljanski stolnici, kjer bo tudi blagoslovil otroke. Prav tako v ljubljanski stolnici bo daroval sveto mašo tudi na praznik Marije, Božje Matere, 1. januarja ob 16. uri.

FOTO: Tatjana Splichal

Mariborska nadškofija

Mariborski nadškof metropolit msgr. mag. Alojzij Cvikl bo na sveti večer, ob polnoči, v mariborski stolnici daroval polnočnico, na božič ob 10. uri pa vodil praznično dnevno mašo. Na nedeljo svete družine in dan samostojnosti in enotnosti, 26. decembra, bo v stolnici obhajal slovesno sv. mašo ob 8.30. Na god sv. Silvestra in zadnji dan civilnega leta bo ob 17. uri vodil škofovo zahvalno sv. mašo, na novo leto in praznik Božje matere Marije pa bo daroval slovesno nadškofovo mašo ob 10. uri, prav tako v stolnici. Tam bo na praznik Gospodovega razglašenja, 6. januarja, slovesna praznična maša ob 19. uri, medtem ko bo v nedeljo, 9. januarja, na praznik Jezusovega krsta, nadškof Cvikl slovesno maševal v mariborski stolnici ob 8.30.

FOTO: Tatjana Splichal

Koprska škofija

Koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak bo na sveti večer vodil polnočnico (ob 24. uri) v stolni cerkvi Marijinega Vnebovzetja v Kopru, na božič pa bo ob 11. uri maševal v konkatedralni cerkvi Kristusa Odrešenika v Novi Gorici. Na štefanovo bo ob 11. uri daroval sv. mašo v cerkvi sv. Štefana v Zaningradu, ob 18. uri pa v župnijski cerkvi sv. Štefana v Postojni. Zadnji dan v letu ob 18. uri in prvi dan novega leta ob 10. uri bo vodil bogoslužji v stolni cerkvi Marijinega Vnebovzetja v Kopru.

Murskosoboška škofija

Murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf bo na sveti večer vodil polnočnico (ob 24. uri) v stolnici v Murski Soboti, na božič pa bo daroval praznično sveto mašo ob 10. uri v Lendavi. Na nedeljo svete družine, 26. decembra, bo ob 17. uri maševal na Hotizi in tam tudi blagoslovil jaslice ob njihovi 20-letnici.

FOTO: Tatjana Splichal

Celjska škofija

Celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž bo na sveti večer ob 24. uri vodil polnočnico, na božič pa ob 10. uri daroval praznično sveto mašo, obakrat v stolnici sv. Danijela v Celju. Prav tam bo na štefanovo, 26. decembra, ob 10. uri daroval tudi mašo za domovino.

Novomeška škofija

Novomeški škof msgr. dr. Andrej Saje pa bo v stolnici v Novem mestu na sveti večer ob 24. uri vodil polnočnico, na božič pa ob 10.30 še božično sveto mašo. Na praznik Gospodovega razglašenja, 6. januarja, bo praznično sveto mašo v novomeški stolnici daroval ob 18. uri.

Nalaganje
Nazaj na vrh