Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kje bodo duhovniško službo začeli letošnji novomašniki?

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 27. 07. 2023 / 06:41
Oznake: Duhovnik, Župnija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.07.2023 / 06:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kje bodo duhovniško službo začeli letošnji novomašniki?
Letošnji novomašniki (z leve) Klemen Gartner, Drago Ferencek in Blaž Zorko. FOTO: Tatjana Splichal

Kje bodo duhovniško službo začeli letošnji novomašniki?

Razen v koprski škofiji, v kateri letos ne bo sprememb, se bodo po slovenskih (nad)škofijah povečini s 1. avgustom zgodile premestitve, imenovanja in osebne spremembe duhovnikov. Preverili smo, kam odhajajo trije letošnji novomašniki.

Cerkev v Sloveniji se je letos razveselila treh novomašnikov, ki bodo prvo duhovniško službo opravljali v treh različnih (nad)škofijah.

V Nadškofiji Ljubljana bo Blaž Zorko, ki je novo mašo praznoval v začetku meseca v domači Župniji Ljubljana Koseze, sprva opravljal kaplansko službo v Župniji Vrhnika, kjer bo zamenjal dosedanjega kaplana Vita Urbanijo, ki bo jeseni nadaljeval študij v Rimu. »Lahko smo veseli, da smo dobili edinega letošnjega novomašnika iz naše škofije. Zato ne pozabimo tudi na molitev za nove duhovne poklice, saj če ne bo novomašnikov, tudi ne bo kaplanov. Novega kaplana boste na Vrhniki lahko pozdravili v nedeljo, 6. avgusta,« je zapisano v župnijskem listu.

Preberite tudi: Celoten seznam premestitev duhovnikov in drugih sprememb v letu 2023

V Nadškofiji Maribor je bil Klemen Gartner, ki je novo mašo obhajal v domači Župniji Sv. Križ nad Mariborom, imenovan za kaplana v Vikariatu bl. Antona Martina Slomška, za profesorja predmeta Vera in kultura na Škofijski gimnaziji Antona Martina Slomška v Mariboru in za duhovnega pomočnika v Župniji Maribor – Pobrežje, kjer bo nasledil dosedanjega kaplana Sebastijana Tišlerja.

Dominikanec Drago Ferencek, ki je novo mašo obhajal pred tremi tedni v domači Župniji Ljubljana Sveti Križ, pa bo duhovniško službo začel v Škofiji Celje, na predlog provinciala Hrvatske dominikanske province je bil namreč imenovan za župnijskega vikarja v osrednjem škofijskem romarskem središču, Župniji Petrovče, ki jo tudi sicer upravljajo dominikanci.

Nalaganje
Nazaj na vrh