Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Knjiga in DVD ob prvi obletnici Frančiškovega pontifikata

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 03. 2014 / 13:55
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Knjiga in DVD ob prvi obletnici Frančiškovega pontifikata

Knjiga in DVD ob prvi obletnici Frančiškovega pontifikata

DVD vsebuje tudi nekaj doslej še neobjavljenih posnetkov iz prvih trenutkov po Frančiškovi izvolitvi.

Vatikanski televizijski center (CTV) in italijanski katoliški tednik Famiglia Cristiana sta v sodelovanju izdala knjigo in DVD ob prvi obletnici pontifikata papeža Frančiška. Na DVD-ju so zbrani posnetki dogodkov, ki so najbolj zaznamovali preteklo leto, vključno s papeževim obiskom Brazilije in italijanskega otoka Lampedusa, pa tudi odlomki njegovih srečanj z romarji na Trgu sv. Petra v Vatikanu.

Na DVD je vključenega tudi nekaj doslej še neobjavljenega materiala iz prvih trenutkov po izvolitvi na sedež svetega Petra. Papeževe geste, ki se ljudem vtisnejo v spomin, in tople objeme, ki jih deli vernikom, komentira italijanski igralec Roberto Herlitzka, ki si ga lahko ogledamo tudi v z oskarjem nagrajenem filmu Velika lepota (The Great Beauty).


Pobudo o izdaji knjige in DVD-ja je v začetku tedna na tiskovni konferenci v Vatikanu predstavil predsednik Papeškega sveta za sredstva družbenega obveščanja, nadškof Claudio Celli, ki je spregovoril o tem, kako je papež Frančišek »obrnil nov list« v medijskem dojemanju katoliške Cerkve. V pogovoru za Radio Vatikan je nadškof Celli predstavil najopaznejše komunikacijske spretnosti prvega papeža iz Latinske Amerike:

»Menim, da papež Frančišek premore veliko sposobnost ustvarjanja družabnih dogodkov … ko ga pogledaš, nisi deležen zgolj dejanj in besed – prijaznih dejanj in čudovitih besed. Papež zna ustvariti dogodek, v katerega središču ni on sam, papež Frančišek, pač pa Božja ljubezen do človeka, usmiljena in nežna Božja ljubezen do vsega človeštva.

V glasbi obstaja določeno število tonov, toda pomislite, koliko različnih skladb so napisali različni skladatelji! No, papež Frančišek je sposoben z istimi toni Jezusa in evangelijev zaigrati melodijo, ki se dotakne človeških src … in to je dogodek, kar je čudovito!«

Italijanska izdaja knjige in DVD-ja z naslovom »Papež Frančišek: Cerkev usmiljenja« je v Italiji na voljo za ceno €12.90 ob nakupu revij Famiglia Cristiana in Credere.

Vir: Radio Vaticana

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh