Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Knjižni sejem na stežaj odprl vrata

Za vas piše:
K. H.
Objava: 25. 11. 2015 / 09:15
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Knjižni sejem na stežaj odprl vrata

Knjižni sejem na stežaj odprl vrata

Na sejmu se bo predstavilo prek sto založb in malih založnikov. Založba Družina se z revijami in letošnjo knjižno bero predstavlja na dveh stojnicah in z desetimi dogodki

S podelitvijo Schwentnerjeve nagrade za pomemben prispevek k slovenskemu založništvu in knjigotrštvu Bediti Mlinar in posebnega priznanja sejma reviji Bukla ob 10-letnici delovanja se je v torek, zvečer uradno odprl 31. slovenski knjižni sejem. Vrata za obiskovalce je odprl danes. V treh nadstropjih Cankarjevega doma 73 založb in 33 malih založnikov na svojih stojnicah v petih dneh pričakuje prek 40 tisoč obiskovalcev. Poleg več deset tisoč novih in starih knjižnih naslovov obiskovalci na stojnicah in prireditvenih prostorih srečujejo avtorje: pisatelje, pesnike, prevajalce, založnike in vse, ki sodelujejo pri ustvarjanju knjige. »Zvrstilo se bo kar 277 dogodkov, kar pomeni 300 ur brezplačnega programa in 700 sodelujočih,« postreže s podatkom na naslovnici nove tiskane Družine Jerica Jerman … Sejem bo letos prvič mednaroden, kot prva se bo predstavila Francija. Na prireditvi ob odprtju sejma so se zbrani v Linhartovi dvorani z minuto molka poklonili žrtvam terorističnega napada v Parizu.



Slavnostni govornik na odprtju sejma je bil francoski filozof in pisatelj Pascal Bruckner. Poudaril je, da literatura bralcu omogoča, da živi v drugih časih in kulturah. Med branjem se lahko za hip oddalji od lastne eksistence in doživi prav posebno izkušnjo svobode. Ta svoboda se lahko zdi neuporabna, a je po Brucknerjevem prepričanju prav zaradi tega nujna. (fotografije Ksenja Hočevar)



Schwentnerjevo nagrado so letos podelili Editi Mlinar, ustanoviteljici ter dolgoletni vodji specializiranega otroškega knjigarniškega oddelka v Konzorciju, posebno priznanje sejma pa so podelili reviji Bukla, ki beleži desetletnico obstoja (prevzela sta jo urednika Renate in samo Rugelj).


Na sejmu ponudbe založbe Družine obiskovalec ne more spregledati. Predstavlja se na dveh stojnicah – v pritličju z revijalnim programom in v prvem nadstropju z naslovi iz letošnje knjižne bere. V prvem nadstropju se tik ob založbi Družina predstavljajo tudi druge katoliške založbe: Ognjišče, celjska Mohorjeva, celovška Mohorjeva, založba Emanuel, Dravlje, Novi svet ..

Za obiskovalce založba Družina pripravlja tudi 10 dogodkov v spremljevalnem programu. Prvi bo že danes, v sredo, 25. novembra, ob 15. uri – naslov knjige Nova levica in krščanstvo ter povabljeni gostje Branko Cestnik, Aleš Čerin in Jožef Horvat so še pred dogodkom v medijih dvigovali prah.

Vabljeni na dogodke Založbe Družina.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh