Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Knjižnica pod krošnjami

Za vas piše:
STA / D. O.
Objava: 28. 05. 2013 / 11:55
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Knjižnica pod krošnjami

Branja ni treba zapirati za štiri stene. Zakaj se ne bi podali v naravo? Letošnja Knjižnica pod krošnjami je že deveta po vrsti.

Branja ni treba zapirati za štiri stene. Zakaj se ne bi podali v naravo? Letošnja Knjižnica pod krošnjami je že deveta po vrsti.

Pomlad, poletje in zgodnja jesen so kot nalašč za bralne aktivnosti na prostem, česar se dobro zavedajo pri Knjižnici pod krošnjami. Letos bo bralnih otokov po Ljubljani šest, bralno kulturo v klasični in letos prvič tudi v elektronski obliki pa bodo do konca septembra širili še v Polhovem Gradcu, Novi Gorici, Kanalu ob Soči, Gorici in Izoli.

Knjižnica pod krošnjami bo v Ljubljani letos potekala devetič, projekt pa vsako leto raste in se bogati. Na prostem bo letos po Ljubljani možno brati na štirih že ustaljenih lokacijah – v parku Tivoli, na Ljubljanskem gradu, Trnovski plaži in Taboru.

Program dogodkov v Tivoliju bo letos prilagojen družinam in otrokom, tako bodo tam ponudili najbolj pester izbor knjig za najmlajše in brali pravljice. Na Ljubljanskem gradu, kamor zahajajo številni turisti, bodo poleg pisanega nabora del v slovenščini na voljo knjige v tujih jezikih, kar nekaj bo tudi tujejezičnih vodičev po Ljubljani in Sloveniji. Program na gradu bodo vsako nedeljo popestrili z dogodki Bralna glasba v živo, v sklopu katerih bodo šolani glasbeniki ustvarjali bralno kuliso.

Na Trnovski plaži bo program prilagojen mladim. Velik poudarek bodo posvetili e-knjigam, ki bodo letos tudi prvič na voljo v enotah knjižnice. Na bralnikih bodo naložene knjige več slovenskih založb, prav v Trnovem pa bodo o bralnikih, projektu Biblos Študentske založbe in prehodu iz klasične na e-knjigo tudi spregovorili.

Tudi letos bo na priljubljeni ljubljanski plaži potekal projekt Odprta krošnja, ki med drugim vključuje branja udeležencev kratkozgodbarske delavnice LUD Literatura. V sodelovanju z Društvom slovenskih pisateljev (DSP) prvič organizirajo še program Moja poletna zgodba, v sklopu katerega bodo na različnih lokacijah iz svojih del brali člani DSP.

Starejšim bralcem bo bližje program na Taboru, kjer bodo vsak teden poskrbeli za glasno branje. V Ljubljani bo Knjižnica pod krošnjami zaživela tudi na dveh novih lokacijah. Pred Centrom kulture Španski borci v Mostah ter na ploščadi pred kulturnim centrom Tobačna 001.


Foto: arhiv Družine / T. S.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh