Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ko potica zaslovi po vsem svetu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 05. 2017 / 07:45
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ko potica zaslovi po vsem svetu

Ameriška prva dama se je v Vatikanu srečala tudi s kardinalom Rodetom.

Prva dama ZDA se je med včerajšnjim obiskom v Vatikanu v Vili Taverna, rezidenci ameriškega veleposlanika pri Italiji, srečala tudi s kardinalom Francem Rodetom, slovenskim veleposlanikom pri Svetem sedežu Tomažem Kunstljem in njegovim tajnikom Matejem Pavličem. O srečanju s Trumpovo soprogo je v telefonskem pogovoru za Radio Vatikan poročal kardinal Rode.

Melania je svojim gostiteljem najprej zaupala svoje vtise z obiska pri papežu Frančišku. Sveti oče je bil zelo sproščen in je ameriško prvo damo, kot so poročali tudi svetovni mediji, vprašal, če možu kdaj postreže s slovensko potico. Papež Frančišek našo tradicionalno slaščico pozna iz Argentine, kjer mu jo je predstavil prav kardinal Rode. Ker je pri poročanju medijev prišlo do napake in so sprva omenjali pico, je ob popravku zanimanje za potico toliko zraslo, da danes po svetovnem spletu zanjo že krožijo recepti v angleškem jeziku.

Melania Trump je na obisk k svetemu očetu prinesla tudi svoj rožni venec in papeža prosila, naj ga blagoslovi. V neuradnem pogovoru z »vatikanskimi« Slovenci je Trumpova še povedala, da se v novi vlogi prve dame zaveda svojih odgovornosti in možu stoji ob strani, ob vsem tem pa je, kot je poudarila, »najprej mama«. Enajstletni sin Barron govori slovensko, saj precej časa preživi s starima staršema, ki živita v New Yorku.

Na kardinalovo vprašanje, ali ima v načrtu obisk Slovenije, je odvrnila, da si tega želi, vendar zaenkrat ob vseh obveznostih to še ni mogoče. Kardinal Rode je ameriško prvo damo slovenskega rodu opisal kot dostojanstveno in elegantno žensko, ki se zaveda svojih odgovornosti, vseeno pa je zelo preprosta in prijazna.

Vir: Radio Vatikan
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh