Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ko škof trpi, v njem trpi Cerkev

Za vas piše:
K. H.
Objava: 18. 02. 2020 / 07:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.05.2020 / 06:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ko škof trpi, v njem trpi Cerkev

Ko škof trpi, v njem trpi Cerkev

Škof Štumpf: »Tudi trpljenje nadškofa Alojzija Urana je trpljenje Cerkve na Slovenskem.«

Po dveh zahtevnih operacijah v začetku februarja upokojeni nadškof Alojz Uran ostaja v bolnišnici. Sinoči se je zdravstveno stanje še zapletlo, kot poročajo njegovi bližnji je "zaradi dolgotrajnega ležanja dobil pljučno embolijo". Povežimo se v molitvi za nadškofovo ozdravitev, naj mu Bog stoji ob strani.

K molitvi za nadškofa Urana je na družabnih omrežjih posebej povabil soboški škof Peter Štumpf: »Škof je pastir v besedi evangelija in je pastir v trpljenju. Prvo se zdi lažje od drugega. Pa ni tako. Oznanjevanje je vedno hkrati tudi trpljenje. Zakaj? Kristus je trpel zaradi oznanjevanja. Ko je ljudem govoril, je nase jemal njihove stiske in tudi grehe. Prav tako za njim njegovi učenci. Med temi je tudi nadškof Uran. Mnogo evangeljskih besed nam je oznanil. Mnogo žlahtnih pesmi nam zapel. Le redki so vedeli, da pri tem je tudi trpel. Ne zato, ker ga ne bi razumeli, temveč zato, ker je v sebi nosil bolečine tistih, ki jim je oznanjal in tistih, ki jim je zapel.

Ta sočutni naš škofovski sobrat je v Cerkvi na Slovenskem to, kar je bil papež Janez Dobri v svojem času. Ko trpi škof, v njem trpi Cerkev. Molitev za nadškofa Urana v uri njegovega trpljenja je molitev tudi za Cerkev na Slovenskem v uri njene preizkušnje. Molimo, molimo, molimo.

Dobri Bog naj prisluhne in se usmili.«

Preberite tudi:

Obisk pri nadškofu Uranu ob njegovi 70-letnici

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh