Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koga pred evropskimi volitvami podpira Zbor za republiko?

Za vas piše:
J. P.
Objava: 21. 05. 2024 / 07:35
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.05.2024 / 11:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
Koga pred evropskimi volitvami podpira Zbor za republiko?
Pod izjavo za javnost Zbora za republiko se je podpisal njegov predsednik France Cukjati. FOTO: Ivo Žajdela

Koga pred evropskimi volitvami podpira Zbor za republiko?

Civinodružbeno gibanje Zbor za republiko se je pred prihajajočimi volitvami v Evropski parlament oglasilo z izjavo za javnost, ki jo je podpisal predsednik France Cukjati.

V Zboru za republiko (ZZR) se niso opredelili do konkretnih kandidatk in kandidatov, političnih strank, 11 jih je, ki bodo 9. junija sodelovale na evropskih volitvah, in do poslanskih skupin v Evropskem parlamentu, češ da nimajo svojega favorita, ravno tako se ne opredeljujejo do posameznih politik in ideologij.

Izjava za javnost

So pa v ZZR ob upoštevanju, da je Slovenija leta 1991 postala samostojna in suverena država, leta 2004 pa polnopravna članica EU, v katero je vstopila z zavestjo, da se je pridružila suverenim državam članicam, na redni majniški seji in v posvetovanju s člani, ki se seje niso mogli udeležiti, sprejeli izjavo za javnost v volitvah v Evropski parlament.

ZZR podpira nasprotnike nadaljnje centralizacije EU

ZZR podpira posamezne kandidate, politične stranke in poslanske skupine v Evropskem parlamentu, ki se zavzemajo za EU kot zvezo suverenih in svobodnih držav; ki zavračajo nadaljnjo centralizacijo EU, podpirajo pa tesnejše sodelovanje na področju nadzora zunanjih meja, varnosti in obrambe; ki zavračajo idejo o federativni ureditvi EU kot nadnacionalne države s svojo ustavo.

EU je nastala na krščanskih temeljih

Podpora ZZR gre tudi tistim kandidatom in strankam, ki se zavedajo, da je EU nastala na krščanskih temeljih; ki nasprotujejo birokratizaciji EU; ki zagovarjajo tezo, da ne more nihče suvereni nacionalni državi članici vsiliti novih prebivalcev; in ki bodo nasprotovali regulatornim aktom, ki bodo na škodo Slovenije in slovenskega naroda.

Proti vsiljevanju »prebujenjskih« agend in ideologije spola

Nadalje v ZZR podpirajo tiste, ki nasprotujejo širjenju odločanja s kvalificirano večino (razen na ključnih področjih, kot so obramba, varnostna in zunanja politika), širjenju pristojnosti EU na področju vsiljevanja »prebujenjskih« agend in ideologije spola nacionalnim državam ter okoljskim rešitvam, ki nimajo učinka na podnebje, so na škodo držav EU in negativno vplivajo na blaginjo ljudi.

Svetost življenja od spočetja do naravne smrti

Obenem je Zbor za republiko podprl vse, ki podpirajo EU kot prost trg za svobodno izmenjavo blaga in storitev ter svobodo govora kot univerzalno, temeljno in absolutno človekovo svoboščino; ki se zavzemajo za svobodnega in enakopravnega posameznika, pri čemer svoboda vključuje tudi njegovo ekonomsko svobodo; in ki se zavzemajo za svetost življenja od spočetja do naravne smrti.

Nalaganje
Nazaj na vrh