Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kogojevi dnevi v spomin na Antona Nanuta

Za vas piše:
STA
Objava: 28. 08. 2017 / 10:47
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:37
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kogojevi dnevi v spomin na Antona Nanuta

Kogojevi dnevi bodo letos posvečeni v začetku leta preminulemu dirigentu Antonu Nanutu.

Festival sodobne glasbe Kogojevi dnevi, letos ga pripravljajo že 38. leto, bo posvečen v začetku leta preminulemu dirigentu Antonu Nanutu, ki je bil vse od začetka umetniški vodja festivala. Festival se bo začel v petek, 1. septembra, na uvodnem koncertu pa bodo zapeli pevci Mešanega pevskega zbora Adoramus iz Logatca. Letošnji festival sodobne glasbe bo odprl minister za kulturo Anton Peršak, zbrane pa bo pozdravil tudi kanalski župan Andrej Maffi.

Pred začetkom festivala bodo v galeriji Rika Debenjaka odprli razstavo Alberta Sirka ob 70. letnici smrti. Predstavljene bodo njegove slike iz zasebnih zbirk, razstavo pa pripravlja Verena Koršič Zorn.ž

Kogojevi dnevi se bodo v petek začeli s slovesnostjo na župnijskem vrtu v neposredni bližini kanalske Kontrade, ki jo letos prenavljajo. Vsi kanalski koncerti in večer poezije mlade pesnice Maje Munih bodo zato letos potekali v kanalski župnijski cerkvi. Festival obsega 11 dogodkov, med njimi devet koncertov. Tri koncerte bodo pripravili v Italiji, v Bardu v Terskih dolinah, Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici, zaključni koncert festivala pa 25. oktobra v Kulturnem domu v Trstu.

Na festivalu bodo tudi letos dva od koncertov namenili mladim. Po napovedih organizatorjev bodo na koncertih izvedli sedem slovenskih glasbenih novitet.

Po odprtju festivala bo v Kanalu v sredo, 13. septembra, gostoval Godalni kvartet Dissonnance, 15. septembra Godalni ansambel simfonikov RTV Slovenija, 18. septembra v Gorici Slovenski oktet, 23. septembra pa pianist Alexander Gadjijev. Novogoriški Kulturni dom bo 26. septembra gostil Komorni godalni orkester Akademije za glasbo, kanalska osnovna šola 2. oktobra izbrane učence Glasbene šole Tolmin, v Bardu v Italiji se bo 8. oktobra predstavil Orkester Slovenske filharmonije. Festival bo 25. oktobra sklenil Ansambel saksofonov v sodelovanju s studiem za tolkala Akademije za glasbo.

Po besedah tajnice Kogojevih dni Ljudmile Zimic je proračun letošnjega festivala okrog 40.000 evrov, od katerih sta del prispevala tudi ministrstvo za kulturo in Občina Kanal ob Soči. Organizator je vsa leta Prosvetno društvo Soča Kanal.

Preberite tudi:

Dirigent in pesnik
Maestro s presežki

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh