Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koledniki pri predsednicah države in Državnega zbora

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 08. 01. 2024 / 13:29
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.01.2024 / 13:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Koledniki pri predsednicah države in Državnega zbora
Koledniki pri predsednici države dr. Nataši Pirc Musar. FOTO: Daniel Novakovič/STA

Koledniki pri predsednicah države in Državnega zbora

Slovenska predsednica dr. Nataša Pirc Musar je danes dopoldne v Predsedniški palači sprejela kolednike iz župnij Ljubno ob Savinji, Luče in Solčava. Po uradnih obiskih so se kot vsako leto oglasili tudi na uredništvu Družine.

Koledniki so s seboj prinesli sporočilo o dobroti in solidarnosti, predsednica pa jih je ob sprejemu nagovorila z besedami: »V takih trenutkih začutimo moč skupnosti. Srečanje s koledniki je čudovit način, kako ohranjamo tradicijo in gradimo mostove med ljudmi.« Ob tem je Nataša Pirc Musar izrazila dobre želje za mirno in srečno novo leto ter poudarila pomen solidarnosti in medsebojnega spoštovanja, so sporočili iz njenega kabineta.

Tudi v Državnem zboru

Uro po predsednici države pa je kolednike in predstavnike Misijonskega središča Slovenije v parlamentu, v preddverju velike dvorane, sprejela še predsednica Državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič. »Gre za tradicionalnem obisk Državnega zbora, kamor koledniki skladno s starodavnim običajem ob začetku novega leta prinesejo mir, pogum in blagoslov,« so zapisali v Državnem zboru.

Koledniki so obiskali tudi Državni zbor. FOTO: Matija Sušnik

Pri državnem in cerkvenem vrhu

Da koledniki – enako kot v adventnem času skavti z Lučjo miru iz Betlehema – okrog praznika Gospodovega razglašenja obiščejo državni (predsedniki države, vlade in državnega zbora) in cerkveni vrh (ljubljanski nadškof, nuncij), je vsakoletni običaj, veselo novico o Jezusovem rojstvu pa pomembnim institucijam oblasti prinašajo skupine kolednikov iz vsako leto drugih župnij.

Obiskali so tudi uredništvo Družine

Ob koncu svoje letošnje poti so mladi koledniki iz Solčave, Luč in Ljubnega ob Savinji obiskali tudi uredništvo Družine. Takole so zapeli:

Vabljeni, da prisluhnete tudi njihovemu oznanilu in voščilu:

V soboto škofijska srečanja kolednikov

Letošnja koledovanja se sicer te dni počasi zaključujejo, v soboto, 13. januarja, dopoldne bodo tako po slovenskih (nad)škofijah še zaključna srečanja kolednikov z gosti, misijonarkami in misijonarji. »Dragi koledniki, ko se odpravljate na pot, naj vas vodi svetla zvezda, Kristusova luč, in naj vas spremlja Božji blagoslov, ki ga ponesite vsem, ki jih boste obiskali,« so jih na pot pospremili v Misijonskem središču Slovenije.

Nalaganje
Nazaj na vrh