Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koledniki obiskali Družino [VIDEO]

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 05. 01. 2023 / 12:43
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.01.2023 / 13:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Koledniki obiskali Družino [VIDEO]
Koledniška skupina z vodstvom Družine in ravnateljem Misijonskega središča Slovenije Matjažem Križnarjem. FOTO: Marko Mesojedec

Koledniki obiskali Družino [VIDEO]

Na dan pred praznikom Gospodovega razglašenja ali svetih treh kraljev so Družino obiskali koledniki iz Župnije Črenšovci, ki so veselo novico o Jezusovem rojstvu danes širili po slovenski prestolnici.

Danes so se že precej zgodaj odpravili iz rodnega Prekmurja v Ljubljano, kjer so poleg sodelavcev Družine obiskali še Misijonsko središče Slovenije, naše kolege na Radiu Ognjišče, Karitas, Nadškofijo Ljubljana in Državni zbor.


Prinašajo blagoslov in zbirajo darove za misijone

Kot je povedala katehistinja Nataša Horvat, so koledniško pripravo začeli že na misijonsko nedeljo. Vsak teden so se zbirali in poslušali kateheze, posvečene Jezusovemu rojstvu. Ob tem so se učili besedila in pesmi, ki so povezane s trikraljevsko akcijo. »Vadili smo tudi sam obisk in prihod k hiši. To ni samo zabava, ampak se moramo zavedati, da dajemo tudi blagoslov, ob katerem prosimo za darove, čeprav ni v ospredju dar, temveč blagoslov.« V Župniji Črenšovci imajo šest vasi, ki so jih obiskale tamkajšnje koledniške skupine.

FOTO: Marko Mesojedec

Koledniško skupino sestavljajo trije kralji: Miha, Gašper in Baltežar; trije pastirji in zvezdonoša, spremlja pa jih tudi odrasla oseba. »Povsod so nas lepo sprejeli in bili pripravljeni na nas, kar nas izredno veseli,« je dodala Horvatova.

Kam gredo sredstva letošnje akcije?

V tokratni trikraljevski akciji bodo zbrani denar na Misijonskem središču Slovenije namenili za pomoč slovenskim misijonarjem po svetu: gradnjo novih hiš v Albaniji, otroškega vrtca v Angoli, prostore za dodatne dejavnosti v Braziliji, prostore za katehezo v Slonokoščeni obali, izobraževanje mladih v Ruandi, šivalne stroje za mlade v Burundiju, obnovo športnih igrišč v Etiopiji, utrjevanje temeljev cerkve sv. Polikarpa v Turčiji, obnovo vrtca in prve misijonske hiše v Braziliji ter pastoralni dom v Ugandi.

Nalaganje
Nazaj na vrh