Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kolesar Cadel Evans italijanski cerkvici podaril svojo rumeno majico

Objava: 19. 10. 2011 / 20:22
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kolesar Cadel Evans italijanski cerkvici podaril svojo rumeno majico

Potem ko je letos julija v odločilni 20. etapi ene največjih svetovnih kolesarskih dirk oblekel rumeno majico vodilnega, je Cadel Evans naredil še eno močno gesto: svojo ljubljeno rumeno majico zmagovalca dirke je podaril majhni cerkvi v Italiji, poroča Sydney Morning Herald.

Štiriintridesetletni avstralski kolesar sicer ni veren, je pa globok mislec, ki spoštuje različne vere in se navdušuje nad bogato zgodovino kolesarjenja.

Cerkvico krasijo že številni darovi kolesarjev, nahaja pa se na hribčku nad jezeroma Como in Lecco in je nekaj več kot 40 km oddaljena od končne etape na tradicionalni trasi enodnevnega Giro di Lombardia. Posvečena je Madonni del Ghisallo, ki jo je papež Pij XII razglasil za zavetnico kolesarjev.

Evansovo majico, ki jo je župnik Luigi Farina blagoslovil, bodo uokvirili in obesili na zid, kjer že visi ena od Evansovih majic iz leta 2009.

»Tukaj je toliko zgodovine kolesarstva … in neverjetna zbirka neverjetnih kosov zgodovine. Čudovito je, če te vprašajo, da podariš majico, ki postane del zgodovine,« je povedal Evans, ki se sicer ni udeležil dirke Giro di Lombardia.

»To je tudi nekaj globljega in bolj obstojnega kot običajni »tukaj in zdaj« in lepo je pomisliti, da boš mogoče čez 20 let lahko prišel sem s svojimi vnuki,« je še dodal.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh