Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kolosej ostaja italijanski magnet za obiskovalce

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 06. 2016 / 06:54
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kolosej ostaja italijanski magnet za obiskovalce

Pompeji in palača v Caserti po obisku na drugem in tretjem mestu državnih spomenikov in muzejev.

Rimski Kolosej ostaja ljubljenec turistov in obiskovalcev: s skoraj 22.000 gosti na prvi junijski dan je antični amfiteater zasedel prvo mesto v statistiki obiskovalcev državnih spomenikov in muzejev v Italiji. Po navedbah ministrstva za kulturo na seznamu sledijo Pompeji z dobrimi 15.200 obiskovalci in kraljeva palača v Caserti s 14.600.



Vsako prvo nedeljo v mesecu imajo obiskovalci prost vstop za ogled državnih zbirk in arheoloških najdbišč v Italiji. Ta predpis so uvedli julija 2014 in še danes so po navedbah ministrstva znamenitosti deležne vedno večjega števila obiskovalcev. Prva nedelja je za mnoge Italijane postala že stalni termin za srečevanje s kulturno dediščino, kot je zapisano v poročilu.

V vrtu Boboli v Firencah so zabeležili okoli 4.450 obiskovalcev, v Vili d'Este pri Tivoliju 4.330, v Angelskem gradu v Rimu pa 3.810. Največ ljudi privabijo predvsem znamenitosti na prostem. Kot prvi muzej se je na seznamu znašla galerija Uffizi v Firencah, ki je v statistiki zasedla sedmo mesto.Tam so minulo nedeljo zabeležili 3.560 gostov.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh