Zapri
Iskanje

Končano državno tekmovanje varnega dela z motorno žago

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 24. 08. 2021 / 08:57
Oznake: Družba, Mladi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.08.2021 / 09:10
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Končano državno tekmovanje varnega dela z motorno žago

Končano državno tekmovanje varnega dela z motorno žago
Tako je na tekmovanju potekalo kleščenje. FOTO: Zavod za gozdove Slovenije
Zavod za gozdove v sodelovanju s Pomurskih sejmom v okvir sejma AGRA je organiziral že 22. državno sekaško tekmovanje lastnikov gozdov. Njegov namen je povečevanje priljubljenosti varnega in zdravega dela v gozdu ter predstavitev sodobne opreme, ki takšno delo omogoča.

Preteklo nedeljo je v Gornji Radgoni 26 tekmovalcev pri varnem delu z motorno žago pokazalo svoje spretnosti. Na izvedbo državnega tekmovanja je tudi to leto vplivala epidemija koronavirusa, zaradi česar je bilo v prilagojeni obliki naslovljeno »Prikaz spretnosti lastnikov gozdov pri varnem delu z motorno žago«. Tekmovalci so moči pomerili v dveh disciplinah, disciplini kleščenja ter podiranja droga na balon, končni rezultat je bil seštevek obeh. Prvo mesto je zasedel Mihael Brlec (Območna enota Ljubljana), drugo Peter Ločnikar (OE Celje), tretje Marko Žgavec (OE Tolmin). Udeleženci so prejeli praktične nagrade in tekmovanje sklenili s sloganu »Previdno v gozdu!«

Pred tekmovanjem in na podelitvi nagrad sta zbrane nagovorila minister za kmetijstvo dr. Jože Podgoršek ter Anton Harej, državni sekretar na ministrstvu, ki je pristojen za področje gozdarstva ter poudarila pomembnost varnega dela, primerne opreme in potrebnega znanja, s čimer lahko težje poškodbe in smrti v velikem deležu preprečimo. Na srečanju je z govorom je sodeloval tudi mag. Janez Logar, vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za gozdove Slovenije ter izrazil zadovoljstvo, da je udeležba na tečajih varnega in učinkovitega dela od ustanovitve Zavoda za gozdove Slovenije obrodila sadove. Tečajev se je do sedaj udeležilo že skoraj 50.000, eni bolj vešči, drugi v zavedanju, da je določena dela bolje prepustiti bolj usposobljenih izvajalcev. Poleg tega so leta 2020 od samega začetka beleženj te statistike zabeležili najmanj smrtnih žrtev nesreč pri delu v gozdu.

Zmagovalci tekmovanja v skupnem seštevku. FOTO: Zavod za gozdove Slovenije

Do konca sejma AGRA 2021 na prizorišču sejma stoji tudi gozdarska brunarica v kateri strokovnjaki Zavoda za gozdove Slovenije skrbijo za aktivnostmi gozdne pedagogike za otroke, šolsko in predšolsko mladino, na voljo so tudi potrebno gradivo ter dokumentarni filmi o slovenskih gozdovih in gospodarstvu.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh