Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koncert študentskega pevskega zbora sv. Stanislava

Za vas piše:
Jožef Pavlič
Objava: 20. 02. 2023 / 06:14
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.02.2023 / 06:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Koncert študentskega pevskega zbora sv. Stanislava
Po maši se je z lepim petjem zbor izkazal v prezbiteriju velesovske cerkve. FOTO: Jožef Pavlič

Koncert študentskega pevskega zbora sv. Stanislava

V nedeljo, 19. februarja, je pri maši ob 10. uri v župnijski in romarski cerkvi Oznanjenja Devici Mariji v Adergasu (Velesovem) pel študentski pevski zbor sv. Stanislava iz Šentvida nad Ljubljano.

Najprej na koru Mašo sv. Bonifacija, nato je imel krajši koncert v cerkvenem prezbiteriju. Na orgle orglarske delavnice Močnik iz sosednjih Cerkelj, ki so posebej narejene za vrhunske glasbene izvedbe, je igral organist Simon Prašnikar, Meta Praček Prašnikar pa je vodila petje zbora. Pred koncertom ga je predstavil Miha Sever. Številni verniki, zbrani pri maši, so organista, zborovodkinjo in pevce po vsaki pesmi na koncertu nagradili z navdušenim ploskanjem.

Študentski pevski zbor sv. Stanislava iz Šentvida nad Ljubljano je med mašo pel Mašo sv. Bonifacija. FOTO: Jožef Pavlič

Za gostovanje, predvsem pa za dovršeno petje iz mladih grl, se jim je ob koncu koncerta zahvalil domači župnik Slavko Kalan. Za nagrado jih je povabil na pustne krofe in druženje po maši ob toplem času in prijateljski besedi v samostanskem hodniku. Zaželel jim je, da še kdaj pridejo v Adergas (Velesovo) in s svojim lepim petjem pričujejo za Gospoda ter razveselijo velesovske župljane.

Kupi v trgovini

In vendar si za pevca me izvolil
Monografije
29,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh