Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Monografije

In vendar si za pevca me izvolil


Monografije

In vendar si za pevca me izvolil

France Balantič

Dokumentarna monografija ob 70. obletnici smrti Več
29,50€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
In vendar si za pevca me izvolil
In vendar si za pevca me izvolil
29,50€

Lastnosti

Koda: 9789612229900
Založba: Družina
E-knjiga: Ni e-knjiga
Leto izdaje: 2013
Število strani: 164
Vezava: trda
Mere: 240 x 240 mm
ISBN: 978-961-222-990-0

O izdelku

Dokumentarna monografija ob 70. obletnici smrti

V dokumentarni monografiji, s katero obeležujemo 70. obletnico Balantičeve smrti, je zbrano obsežno dokumentarno gradivo: ohranjeni pesnikovi dokumenti, izbor njegovih rokopisov, pisma, portretne in skupinske fotografije, posnetki pesnikovega zgodnjega okolja in vse njegove poznejše življenjske postaje, vključno s taboriščem Gonars in postojanko vaških stražarjev v Grahovem ob Cerkniškem jezeru. Monografiji so dodani tudi odmevi na Balantičevo poezijo skozi čas v literarni kritiki in literarni zgodovini.

France Balantič (1921–1943) velja za vrhunskega pesnika svoje generacije, za najizrazitejšega pesnika vojnega obdobja, ki se pesniško sicer ni angažiral v zgodovinsko dogajanje, izrazil pa je najglobljo osebno stisko človeka v času, ko je bil sleherni dan izpostavljen negotovosti in nasilju, tudi smrti.

Ne glede na to, da je bil po vojni postavljen na seznam prepovedanih avtorjev, je s svojo poezijo posredno ali neposredno vplival na povojne pesniške rodove. Glede na izjemnost svoje lirike je bil uvrščen med klasike in so njegova zbrana dela izšla v elitni zbirki Zbrana dela slovenskih pesnikov in pisateljev.


Predstavitev knjige na Slovenskem knjižnem sejmu




Predstavitev v Gorici, 5. decembra 2013

Nazaj na vrh