Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kajetan Bajt: Pozabljeni babilonski stolp

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 04. 04. 2024 / 02:50
Oznake: Družba, Knjiga
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.04.2024 / 08:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kajetan Bajt: Pozabljeni babilonski stolp

Kajetan Bajt: Pozabljeni babilonski stolp

Kajetan Bajt je izdal knjigo z naslovom Pozabljeni babilonski stolp, založba Cerdonis iz Slovenj Gradca pa knjigo z naslovom Knjiga o knjigah in podnaslovom Odsevanja koroške književnosti 1995–2023 Helene Merkač

Kajetan Bajt: Pozabljeni babilonski stolp

Uspešen slovenski podjetnik Kajetan Bajt, sicer tudi mož in oče šestih otrok, je po prometni nesreči – verjame, da je ostal živ po Božjem posegu – intenzivno razmišljal o življenju, ljudeh, zgodovini, različnih ljudstvih, demografiji, denarju in še čem. Štirideset let je trajalo, da je svoja razmišljanja sestavil v knjigo, ki ji je dal naslov Pozabljeni babilonski stolp.

Od nesreče imam drugačen pogled na življenje in svet

Na zadnjo platnico so dali delček uvodnega zapisa, ki odstre, kako avtor razmišlja o življenju, delu, ljudeh in drugem, kar nas obdaja: »Ta nova, edinstvena očala so mi pokazala stvari, ki jih prej nisem niti opazil, skrivnosti, ki jih prej nisem razumel, in resnico, za katero sem bil prej slep in gluh. Mogoče pa niti nisem dobil novih očal, ampak sem ob nesreči razbil in izgubil umazana očala, ki mi jih je nataknilo življenje. Od nesreče naprej imam drugačen pogled na življenje in svet. Popolnoma drugačen od večine ljudi okrog mene, ki jim še ni uspelo sneti umazanih očal.« Knjigo je izdala Marjeta Žebovec, samozaposlena v kulturi in stane 20 evrov: marjeta.zebovec@gmail.com (051 368 861), kajetan@dr-nemo.si (040 850 055).

Helena Merkač: Knjiga o knjigah

 Založba Cerdonis iz Slovenj Gradca je izdala knjigo z naslovom Knjiga o knjigah in podnaslovom Odsevanja koroške književnosti 1995–2023 upokojene profesorice slovenščine in pedagogike Helene Merkač. To je knjiga o 79 delih 47 koroških literarnih ustvarjalcev, zapisanih v 64 recenzijah, ki jih je 30 let objavljala v slovenjgraški reviji za leposlovje in kulturo Odsevanja ter tako promovirala domače literate in založbe, največ Cerdonis, a tudi Mohorjevo v Celovcu in Slomškovo v Mariboru, Cankarjevo. Med avtorji so tisti s prvenci in tudi uveljavljeni pisci (Vinko Ošlak, Matjaž Pikalo, Marjan Kolar, Andrej Makuc). Izpostaviti velja tudi predstavitvi pesniških zbirk dr. Sebastijana Valentana, župnika v Malečniku pri Mariboru. Kako do knjige: helena.merkac@gmail.com.

Nalaganje
Nazaj na vrh