Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koncertna poletna noč v Schönbrunnu

Objava: 04. 06. 2024 / 05:30
Oznake: Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.06.2024 / 08:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Koncertna poletna noč v Schönbrunnu
Schönbrunn. FOTO: Wikipedia

Koncertna poletna noč v Schönbrunnu

Številni ljudje po vsem svetu prek televizijskih zaslonov spremljajo novoletni koncert Dunajskih filharmonikov. Ob začetku poletja pa jim lahko na brezplačnem koncertu na prostem prisluhnete tudi v živo: v prelepem okolju schönbrunnskega parka bodo letos nastopili v petek, 7. junija.

Tokratna koncertna poletna noč bo potekala v znamenju skladateljev Richarda Wagnerja, Bedřicha Smetane in Giuseppeja Verdija. Dunajske filharmonike bo vodil latvijski dirigent Andris Nelsons, kot solistka pa bo z arijama iz Wagnerjeve opere Tannhäuser in Verdijeve opere Moč usode nastopila norveška operna pevka Lise Davidsen.

Letošnji koncertni program oblikujejo priljubljena dela iz bogate evropske glasbene zakladnice 19. in 20. stoletja. Ob že omenjenih bodo izvedli tudi po eno delo francoske skladateljice Auguste Holmes, armenskega skladatelja Arama Iljiča Hačaturjana in ruskega skladatelja Dmitrija Šostakoviča.

Prvi tovrstni koncert na prostem so v Schönbrunnu pripravili leta 2004. Zamisel, da klasično glasbo omogočijo vsem in s tem obdarijo vse ljubitelje glasbe, pa dunajsko koncertno poletno noč zaznamuje še danes.

Organizatorji opozarjajo, da bodo v primeru prevelike gneče vstop v schönbrunnski park omejili. Prenos koncerta, ki se v živo začne ob 20.30, bo mogoče z zamikom spremljati na drugem programu avstrijske televizije ORF 2 od 21.20 naprej. V soboto, 8. junija, ga bo ob 20.15 predvajala tudi televizija 3sat.

Nalaganje
Nazaj na vrh