Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Konferenca o religijskem pouku z gosti celega sveta

Za vas piše:
D. O.
Objava: 03. 12. 2012 / 11:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Konferenca o religijskem pouku z gosti celega sveta

V sredo se bo pričela mednarodna konferenca z naslovom Religijski pouk v svetu danes, na kateri bodo predstavniki različnih držav predstavili položaj religijskega pouka v njihovih izobraževalnih sistemih.

V Zavodu sv. Stanislava bo 5. in 6. decembra mednarodna konferenca Religijski pouk v svetu danes, na kateri bodo predstavniki ZDA, Rusije, Slovaške, Srbije, Portugalske, Avstrije, Poljske, Latvije, Nepala, Indonezije in Slovenije predstavili položaj religijskega pouka znotraj njihovih izobraževalnih sistemov.

Večina predavateljev je napisala prispevek v pred kratkim izdanem zborniku z naslovom The Routledge International Handbook of Religious Education, v katerem opisujejo stanje religijskega pouka v 53 državah z zelo različnimi verskimi praksami (od krščanskih do islama, hinduizma, budizma …). Na konferenci bosta sodelovala urednika zbornika dr. Derek H. Davis iz ZDA in dr. Elena Miroshnikova iz Rusije.

Na konferenci bo spregovoril tudi dr. Cole Durham, ki je dejaven predvsem na področju primerjalnega ustavnega prava, med drugim je tudi svetovalec pri OVSE za področje verske svobode in član številnih ameriških in mednarodnih svetovalnih organih, ki se ukvarjajo z versko svobodo in odnosi med državo in Cerkvijo. V sredo ob 16.40 bo predstavil pregled stanja po celem svetu.


Foto: arhiv Družine / T. S.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh