Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kosilo s papežem: mesne kroglice in »Petit Fours« [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 19. 11. 2023 / 19:35
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.11.2023 / 20:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kosilo s papežem: mesne kroglice in »Petit Fours« [VIDEO]
Mize, okrašene z belim in rumenim cvetjem, so nudile barvito kuliso za podobe prijetnega druženja. FOTO: Vatican Media

Kosilo s papežem: mesne kroglice in »Petit Fours« [VIDEO]

Papež Frančišek se je ob današnjem svetovnem dnevu ubogih v vatikanski dvorani Pavla VI. okoli 1.200 povabljenim gostom pridružil pri nedeljskem kosilu.

Vatikanska dvorana za avdience je bila danes urejena kot svečana jedilnica, zbrani gostje, med katerimi so bili ubogi in njihovi spremljevalci, pa so v njej papeža Frančiška pričakali po opoldanski molitvi angelovega češčenja. Sveti oče ob svetovnem dnevu ubogih v Vatikanu zdaj že tradicionalno gosti pomoči potrebne in prostovoljce, ki ubogim in brezdomcem pomagajo skozi vse leto.


Papež je kosilo ali »pranzo« začel z blagoslovom: Gospodu se je zahvalil za ta »trenutek prijateljstva, za nas vse skupaj«, za obrok in za tiste, ki so ga pripravili.

Kot poroča spletni portal Vatican News, je papež kosilo ali »pranzo« začel z blagoslovom: Gospodu se je zahvalil za ta »trenutek prijateljstva, za nas vse skupaj«, za obrok in za tiste, ki so ga pripravili. Mize, okrašene z belim in rumenim cvetjem, so nudile barvito kuliso za podobe, ki so ujele nepozabne trenutke sprejemanja, skrbi, naklonjenosti in ljubezni za vse tiste, ki preostanek leta živijo na ulicah ali v zelo ubornih bivališčih.

Drobno pecivo ali »Petit Fours«. FOTO: Wolfgang Meinhart/Wikipedia

Dogodek je organiziral Dikasterij za karitativno služenje, za hrano pa je poskrbela veriga hotelov Hilton v Italiji. Posebna pozornost je bila namenjena jedilniku, da so v njem lahko uživali vsi navzoči različnih verskih prepričanj. Na jedilniku so bili kaneloni, polnjeni z rimsko rikoto in špinačo ter preliti s parmezanovo omako, hitro pražene bele mesne kroglice z omako iz paradižnika San Marzano in bazilike s cvetačnim pirejem, sledili so tiramisù in drobno pecivo ali »Petit Fours« najboljših italijanskih slaščičarjev.

Preden se je poslovil, se je papež zahvalil vsem, ki so omogočili današnje kosilo in ustvarili tako prijetno praznično vzdušje.

Papež Frančišek je v dvorani Pavla VI. gostil okoli 1.200 povabljenih. FOTO: Vatican Media

Nalaganje
Nazaj na vrh