Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kristjan Čeh zmagal v finalu diamantne lige

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 08. 09. 2022 / 20:18
Oznake: Slovenija, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.09.2022 / 20:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kristjan Čeh zmagal v finalu diamantne lige
Kristjan Čeh ostal nepremagan. FOTO: Fb Kristjan Čeh

Kristjan Čeh zmagal v finalu diamantne lige

Svetovni prvak Kristjan Čeh je v Zürichu na finalu diamantne lige zmagal v metu diska s 67,10 metra in po drugem mestu lani dosegel največji uspeh v tem tekmovanju za slovensko atletiko.

Prvič v zgodovini v finalu najprestižnejše serije svetovnih mitingov nastopa trojica Slovencev. Tina Šutej je bila v sredo, prvi dan finala, tretja v skoku s palico, preskočila je 4,61 m in ponovila lansko uvrstitev. Neja Filipič je na sedmem mestu za las ostala brez finala šesterice v troskoku.


Čeh je vodil od prve do zadnje serije in je prepričljivo zmagal ter v diamantni seriji sezone ostal nepremagan. S 64,42 m je povedel v prvi seriji, drugi je bil Američan Sam Mattis s 63,12 m, tretji olimpijski zmagovalec Daniel Stahl iz Švedske z 62,88 m. Mattis je v drugi seriji vrgel 65,24 m, a je Ptujčan odgovoril z 66,79 m in je vodil tudi po drugi seriji. Na tretje je prišel Litovec Andrius Gudžius s 65,08 m, Stahl je z neveljavnim drugim metom padel na četrto, navaja STA.

Anita Horvat bo med desetimi atletinjami na 800 m nastopila ob 21.19 uri.

»V naslednji sezoni si želim še večje daljave, čim večkrat prek 70 in tudi čim več prek te magične meje. Na SP v Budimpešti bom branil naslov, na to bom osredotočen. To je tudi edina velika tekma na prostem, tako da bo drugi cilj diamantna liga. Leto 2023 bo posledično lažje kar se tiče načrtovanja forme za velika tekmovanja, kot je bilo to letos, « je še pred finalom napovedal Čeh.

Poleg diamantnega pokala si je Čeh prislužil še 30.000 ameriških dolarjev in si je priboril povabilo za nastop na SP prihodnje leto v Budimpešti, za kar pa je sicer že osvojil tudi mednarodno normo.


Nalaganje
Nazaj na vrh