Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Križ sme ostati v poljskem parlamentu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 10. 12. 2013 / 09:31
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Križ sme ostati v poljskem parlamentu

Protiklerikalna stranka »Twoj Ruch« naj bi kampanjo proti križu poskušala pripeljati do Evropskega sodišča za človekove pravice.

Na steni plenarne dvorane poljskega parlamenta sme po razsodbi tamkajšnjega sodišča še naprej viseti križ. Varšavsko prizivno sodišče je včeraj zavrnilo pritožbo nekega ateističnega poslanca proti omenjenemu krščanskemu simbolu. Politiki leve opozicijske stranke »Twoj Ruch« (»Tvoje gibanje«)imajo občutek, da je zaradi križa, ki visi nad vrati v dvorano, ogrožena njihova osebna pravica do verske svobode.

Sodniki so s svojo odločitvijo potrdili razsodbo okrožnega sodišča iz letošnjega januarja. Križ brez uradnega dovoljenja visi v Sejmu, odkar sta ga tja oktobra 1997 prinesla poslanca takratne konservativne vladne stranke.

Protiklerikalna stranka »Twoj Ruch«, ki se je prej imenovala »Gibanje Palikot«, je na parlamentarnih volitvah leta 2011 prejela 10 % glasov. Po navedbah tamkajšnjih medijev naj bi kampanjo proti križu poskušala pripeljati do Evropskega sodišča za človekove pravice.

Vir: Kathpress

Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh