Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Križnarjeva na tretjem mestu

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 28. 12. 2022 / 16:02
Oznake: Slovenija, Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.12.2022 / 19:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Križnarjeva na tretjem mestu
Solze sreče. FOTO: Posnetek zaslona

Križnarjeva na tretjem mestu

Skakalka Nika Križnar je bila tretja na uvodni tekmi silvestrske turneje v Beljaku. Na drugem mestu je končala Norvežanka Anna Odine Stroem, prvo mesto pa je zasedla domačinka Eva Pinkelnig. Po prvi seriji je bila na dobri poti do stopničk tudi Ema Klinec, a je po padcu s tretjega nazadovala na osmo mesto.
»Res mi je uspel lep skok v finalu. Že dolgo nisem bila na stopničkah, zato je to zame res poseben občutek. Žal mi je, da tudi Emi ni uspelo,« je po nastopu povedala Nika, ki v ciljni areni ni mogla zadržati solz sreče.


Klinčevi padec vzel stopničke

Ema Klinec je kljub padcu zadovoljna s svojo predstavo. »Na srečo je vse v redu, ni poškodbe, in naj bo to šola za jutri,« je dejala.

V finalni seriji so bile prav vse Slovenke

Prva tekma silvestrske turneje v Beljaku se je končala zelo uspešno za Slovenke. V najboljši deseterici je končala tudi dvakratna olimpijska prvakinja Urša Bogataj (238,1 točke), ki je bila prav deseta. Za popoln slovenski izkupiček so poskrbele tudi preostale tri Slovenke na turneji, saj so se vse uvrstile v finale. Nika Prevc (229,7), šesta po prvi seriji, je bila na koncu 16., Katra Komar (213,3) 24. in Maja Vtič (210) 27.

Druga tekma v Beljaku bo jutri, pred tem bodo na sporedu še kvalifikacije. Nato se bo karavana preselila na Ljubno ob Savinji, kjer bosta zadnji tekmi turneje 31. decembra ter 1. januarja, ko bo pod reflektorji znana skupna zmagovalka in dobitnica zlate sove, poroča STA.

Moške kvalifikacije

Danes na kvalifikacijah v Oberstdorfu je tretje mesto zasedel Timi Zajc, Anže Lanišek pa je bil 12. Uspešni so bili tudi preostali štirje Slovenci. Peter Prevc je končal na 15. mestu, Lovro Kos pa na 28.  Žiga Jelar in Domen Prevc sta zasedla 40. oziroma 41. mesto. Na tekmo so se uvrstili vsi Slovenci. 


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Na spletni prižnici
Pričevanja
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh