Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kubanski nadškof se je v Madridu sestal z nekdanjimi političnimi zaporniki

Objava: 02. 12. 2010 / 08:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kubanski nadškof se je v Madridu sestal z nekdanjimi političnimi zaporniki

Kardinal Ortega je pogovore z nasprotniki režima ocenil kot 'izredno pozitivne'.

Kubanski kardinal Jaime Ortega, havanski nadškof, se je v začetku tedna sestal s skupino nekdanjih kubanskih političnih zapornikov, ki zdaj živijo v Madridu. Kardinal je pogovore ocenil kot ‘izredno pozitivne’.

Kardinal je za medije povedal, da je skupina precej zaskrbljena glede svoje bližnje prihodnosti v Španiji, predvsem kar se tiče njihovega pravnega položaja. Osvobojeni zaporniki so se želeli pogovarjati tudi o možnosti, da bi se jim v Španiji pridružili njihovi družinski člani, ki trenutno še živijo na Kubi.

Kardinal Ortega je poudaril, da je osebno srečanje z nekdanjimi političnimi zaporniki izredno pomembno, saj se morajo tudi oni zavedati, da so bila pogajanja za njihovo izpustitev del nenehnih cerkvenih prizadevanj za pomoč vsem političnim zapornikom.

Po kardinalovih besedah gre za človekoljubna prizadevanja v smislu ljubezni in usmiljenja do bližnjega. Ta prizadevanja se ne smejo nikoli končati, in delno se nadaljujejo tudi v pogovorih z osvobojenimi političnimi zaporniki.

Kardinal je še povedal, da bodo na Kubi izpustili tudi preostalih enajst zapornikov, ki so za zapahi od kubanske ‘črne pomladi’ leta 2003. Čeprav ni vedel natančnega datuma, je kardinal zatrdil, da je dobil jasno obljubo za osvoboditev preostalih nasprotnikov kubanskega režima, ki bodo po lastni želji lahko ostali v svoji domovini ali pa, kot so izrazili željo nekateri, odpotovali v Združene države Amerike.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh