Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lanišek za las brez stopničk

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 15. 01. 2023 / 17:59
Oznake: Slovenija, Svet, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.01.2023 / 18:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Lanišek za las brez stopničk
Anže Lanišek v skupnem seštevku četrti. FOTO: Twitter

Lanišek za las brez stopničk

V poljskih Zakopanah so danes v zahtevnih vetrovnih razmerah uspeli izpeljati posamično tekmo svetovnega pokala smučarjev skakalcev. Najvišjo stopničko je zasedel norveški šampion Halvor Egner Granerud (287,7 točke). Najboljši Slovenec po boljšem drugem skoku Anže Lanišek (275,1) je bil na koncu četrti.

V zelo težkih in spreminjajočih pogojih je najboljše oddelal Anže Lanišek. A tako, kot včeraj ekipa, za las zaostal za zmagovalnim odrom. Lovro Kos je osvojil 13. mesto, Žiga Jelar 16. mesto in Peter Prevc 17. mesto.

S skokom 136,5 m tik pod oder za zmagovalce   

Najboljši slovenski skakalec v tej sezoni je ob precejšnjem vetrovnem pribitku s 136,5 m dolgim skokom prepričljivo prevzel vodstvo, nato pa je moral počakati še na devet boljših iz prve serije. 

Prvi ga je prehitel Kraft (278,5), ki se je s tem povzpel na stopničke. Lanišek je ostal tik pod njimi, potem ko sta svoji nalogi dobro opravila Granerud ter Kubacki v zelo zahtevnih vetrovnih razmerah. Granerud je s peto zmago v sezoni nekoliko utišal številne poljske navijače, Kubacki pa je dosegel 11. stopničke v tem tekmovalnem obdobju. 

Masle, Prevc in Zajc brez finalnega nastopa 

Brez finalnega nastopa so ostali debitant na tekmah svetovnega pokala Rok Masle na 31. mestu, 35. Domen Prevc, ki je po doskoku padel, ter Timi Zajc. Po ponesrečenem skoku je zasedel 37. mesto.

Naslednji teden v japonski Sapporo

Naslednji teden se bo karavana preselila v japonski Sapporo, kjer bodo od petka do nedelje na sporedu tri posamične preizkušnje.

Kupi v trgovini

Za notranjo osvoboditev
Družbena vprašanja
14,94€
Nalaganje
Nazaj na vrh