Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

“Le ‘da’ Božji volji nas resnično osvobaja”

Objava: 02. 02. 2012 / 07:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

“Le ‘da’ Božji volji nas resnično osvobaja”

Papež Benedikt XVI. meni, da Jezus s svojim darovanjem na križu ‘ne’ grehu spreminja v ‘da’ Božji ljubezni.

Resnično svoboden je lahko človek po besedah papeža Benedikta XVI. le v primeru, če je pripravljen sprejeti Božjo voljo. Še posebej v trenutkih stiske bi morali ljudje svoje težave zaupno izročati Bogu, je papež dejal med včerajšnjo splošno avdienco v Vatikanu.

Številni ljudje so prepričani, da se osvobodijo, kadar izrečejo ‘ne’, vendar ta predstava izvira iz greha. Jezus pa s svojim sprejemanjem križa za odrešenje človeka ta ‘ne’ grehu spreminja v ‘da’ Božji ljubezni.

Benedikt XVI. je v svojem včerajšnjem nagovoru spregovoril o velikem pomenu molitve. V ospredje je postavil Jezusovo molitev pred križanjem v vrtu Getsemani. Jezus pade z obrazom na tla in s tem izkaže svojo poslušnost, pa tudi zaupanje v Boga. Kot otrok se zaupno obrača nanj z aramejsko besedo za ‘očka’, ‘Abba’.

Jezus dobro ve, da je pri Očetu vse mogoče in da je to, kar počne, dobro, je pojasnil sveti oče. Prav tako naj bi verniki v molitvi zaupali, da z Božjo pomočjo tudi največje težave lahko vodijo v koristno izkušnjo.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh