Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Leto družine bo zaznamoval tudi sejem Agra

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 13. 08. 2014 / 09:43
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Leto družine bo zaznamoval tudi sejem Agra

Leto družine bo zaznamoval tudi sejem Agra

Od 23. do 28. avgusta bo v Gornji Radgoni že 52. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra, najpomembnejši te vrste v Sloveniji in njeni okolici.

Foto:http: spletna stran Pomurskega sejma

Od 23. do 28. avgusta bo v Gornji Radgoni že 52. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra, ki je najpomembnejši tovrsten sejem v Sloveniji in njeni okolici. Letošnji slogan sejma je Tradicionalno svež, na njem pa se bo predstavilo 1750 razstavljavcev iz 29 držav, ki bodo s seboj pripeljali opremo in pripomočke najbolj znanih svetovnih blagovnih znamk, namenjenih za delo v kmetijstvu, gozdarstvu, živilskopredelovalni industriji in vinogradništvu. Razstavljena pa bodo tudi vrhunska živila in vina, semena, prehrambna sredstva in sredstva za nego živali ter rastlin. Na sejmu bodo obiskovalci spoznali pridelovalce, organizacije, vladne, gospodarske in strokovne institucije iz Slovenije in tujine.

Na odprtju sejma bo nastopila skupina jahačev Biotehniške fakultete Ljubljane z lipicanci, obiskovalci pa bodo v soboto lahko poskusili različna piva na prvem festivalu te pijače. Vsak dan bodo vrhunski kuharski mojstri pripravljali jedi v Agrini kuhinji, ob tem pa bodo še kulinarične in vinske degustacije ob 40. obletnici odprtega državnega ocenjevanja Vino Slovenija Gornja Radgona.

Srečanje družinskih kmetij in podeželske mladine

Organizatorji niso pozabili na mednarodno leto družine in družinskega kmetovanja. V okviru tega so pripravili srečanje družinskih kmetij in podeželske mladine. "Cilj srečanja je znova postaviti družinsko kmetovanje v središče kmetijskih, okoljskih in socialnih politik narodnih načrtov," pravijo pri Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije. "Mednarodnemu letu družinskega kmetovanja smo se pridružili tudi na KGZS. Kar sedem družin z različnih koncev Slovenije bo predstavilo svoje vsakdanje delo, kaj jih druži, kakšne so zadolžitve posameznih članov družine, s čim se ukvarjajo v prostem času. Ker je srečanje namenjeno predvsem druženju, se bo vsaka kmetija predstavila tudi na malce drugačen, bolj sproščen način."

Živali

Ljubitelji domačih živali si boste lahko ogledali slovenske avtohtone pasme iz Posavja, ki se bo predstavilo še s turistično ponudbo in Krajinskim parkom Kolpa. Slovenske rejske organizacije bodo pokazale domače pasme govedine, konjev, prašičev in drobnice, spoznali pa bomo še pasmo goveda iz Avstrije. Tudi manjše živali – čebele, ribice, kraški ovčarji – bodo dobile svoj prostor na sejmu.

Rastline

Razstavljene bodo tudi rastline in njihove sadike, vse od cvetja, avtohtone slovenske ajde, gensko nespremenjene soje, jablan do 60 kvadratnih metrov velikega samooskrbnega družinskega ekološkega vrta, sejemskega permakulturnega vrta, demonstracijskega sejemskega vrta z več kot 300 rastlinami, gozdnega parkovnega nasada s sejemsko učno gozdno potjo in še marsikaj.

Dogodki

Na tržnici bo mogoče kupiti kmetijske pridelke in izdelke. Posebna pozornost bo namenjena gozdarstvu, s katerim se bodo ukvarjali na strokovnih dogodkih in tekmovalnih prireditvah, na več kot 150 strokovnih, poslovnih in družabnih srečanjih bodo svetovali še o ustrezni opremi, kmetovanju, varnem delu ter energetski prenovi in trajnostni gradnji. Obiskovalci se bodo lahko poučili celo o izgradnji hiške iz slamnatih bal ter krušne peči iz starega kovinskega soda, poskusili nagrajene izdelke z mednarodnih o ocenjevanj vin, mesa in mesnih izdelkov , mleka in mlečnih izdelkov, sadnih sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod ter medu, preizkusili pa bodo lahko tudi nagrajene izdelke Mednarodnega ocenjevanja kmetijske mehanizacije in opreme. Poleg sejma Agra bo 19. mednarodni sejem embalaže, tehnike pakiranja in logistike (INPAK).

Kupi v trgovini

Notranji glas ljubezni
Duhovna rast
17,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh