Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Letos ubitih že 35 misijonarjev

Objava: 23. 12. 2009 / 08:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Letos ubitih že 35 misijonarjev

Katoliška Cerkev najvišji davek pri izvrševanju svojega poslanstva plačuje v Latinski Ameriki

Latinska Amerika bo tudi letos celina, kjer je katoliška Cerkev plačala najvišji krvni davek pri izvrševanju svojega oznanjevalnega poslanstva. Do sedaj je bilo po svetu ubitih 35 misijonarjev. V Latinski Ameriki je svojo zvestobo v oznanjevanju evangelija plačalo nad 22 duhovnikov, vsi kot žrtve protiverskega nasilja ali preprosto nasilja in kriminalcev.

Kot so poročali pri vatikanskem radiu, sta bili v preteklosti najnevarnejši deželi Mehika in Kolumbija, letos pa ima ta žalosten primat Brazilija, kjer so doslej ubili že šest duhovnikov. Zadnji umorjeni duhovnik je bil kaplan na Univerzi de Vale do Itajai. Umor se je zgodil 14. decembra na severni obali v zvezni državi Sveta Katarina. Vsi umorjeni duhovniki so se odlikovali v delu za pravičnost in mir, so sporočili na tajništvu Brazilske škofovske konference. Brazilski škofje so ponovno obsodili ‘naraščajoče nasilje’ v deželi in zagotovili, da bodo nadaljevali s prizadevanji zoper nasilje in vztrajali v borbi za pravičnost in mir.

Papež Benedikt XVI. se je čez leto vedno spominjal umorjenih duhovnikov in misijonarjev, jih priporočal božjemu usmiljenju in v molitve vesoljne Cerkve. Ta se hvaležno spominja, kot je 13. decembra letos dejal sveti oče, vseh, ki so bili zvesti pričevalci Evangelija in so pogumno oznanjali veselo sporočilo, tvegajoč svoje lastno življenje.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh