Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Literarni večer »tišjih glasov« [FOTO]

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 03. 06. 2023 / 12:34
Oznake: Dogodek, Knjiga, Galerija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.06.2023 / 13:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Literarni večer »tišjih glasov« [FOTO]
Ddr. Igor Grdina se je pogovarjal s prevajalcema dr. Branetom Senegačnikom in Matejem Venierjem, pesmi je prebiral Pavle Ravnohrib. FOTO: Tatjana Splichal

Literarni večer »tišjih glasov« [FOTO]

Prvi junijski Večer o poeziji v Galeriji Družina na Krekovem trgu v Ljubljani je obiskovalcem ponudil izbrane pesmi nemških romantikov, zbrane v zbirki »Tišji glasovi«.

Udeleženci prvega junijskega Večera o poeziji. FOTO: Tatjana Splichal

Gre za izbrane pesmi nemških romantikov (Hölderlin, Eichendorff, Rückert, Lenau, Brentano, Chamisso, Mörike …), »tišjih glasov«, ki stojijo v senci bolj znanih Goetheja in Heineja. Knjiga – o njej v zadnjem Slovenskem času piše Sergej Valijev – je v prevodu dr. Braneta Senegačnika in Mateja Venierja izšla pri Založbi Družina v zbirki Sidera.

Za glasbeno kuliso sta poskrbela Lucas Somoza Osterc in Vladimir Mlinarić. FOTO: Tatjana Splichal

Na petkovem literarnem večeru je pesmi iz zbirke prebiral dramski igralec Pavle Ravnohrib, o antologiji pa se je z obema prevajalcema, dr. Senegačnikom in Venierjem, pogovarjal ddr. Igor Grdina, zgodovinar, literarni zgodovinar, libretist, znanstveni svetnik in profesor. Za glasbeno kuliso sta poskrbela baritoist Lucas Somoza Osterc in pianist Vladimir Mlinarić.

Več fotografij Tatjane Splichal pa v spodnji fotogaleriji (klik za povečavo na prvo fotografijo in nato drsenje s puščico v levo ali desno).

Kupi v trgovini

Tišji glasovi
Poezija
44,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh