Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Ločeni pari, pomislite na svoje otroke«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 06. 2015 / 10:46
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Ločeni pari, pomislite na svoje otroke«

Starševska dolžnost ostaja tudi po ločitvi, opozarja sveti oče.

Papež Frančišek je ločene pare pozval, naj svojih sporov in nesoglasij ne prenašajo na otroke. »Očka in mama, če sta zapadla grehu ločitve, pomislita na to, da so otroci vajina prva žrtev«, je sinoči dejal sveti oče. Nekdanji pari imajo še vedno dolžnost, »da so starši svojim otrokom«. Otroci namreč najbolj trpijo zaradi prepirov in sovraštva, ki se pogosto pojavi med nekdanjimi partnerji, je papež na Trgu sv. Petra v Vatikanu pojasnil okoli 25.000 udeležencem kongresa rimske škofije z naslovom »Mi, starši«.



Sprti pari bi morali imeti nenehno pred očmi, kako zelo škoduje njihovim otrokom, »če morajo biti vsak dan priče, ko očka in mama kričita drug na drugega, se žalita in morda celo pretepata«. Starša drug o drugem ne bi smela grdo govoriti. Tako se otroci naučijo hinavščine in izigravanja. Če pa čutijo, da se imajo starši radi, so srečni in živijo z občutkom varnosti.

Papež je starše še pozval, naj se uprejo »ideološki kolonizaciji« svojih otrok, saj te škodujejo družbi, deželi in družini. Nek družinski oče, katoličan, mu je pred kratkim povedal, kako so otroci v šoli nenehno deležni nazorov, ki jim morata z ženo doma vedno znova oporekati in otrokom pojasniti, kaj je v resnici prav, saj niso v skladu s katoliško vero.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Za Cerkev služenja in uboštva
Duhovna rast
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh