Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lombardi: Aretirani majordom ni ‘dvojni agent’

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 07. 06. 2012 / 06:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Lombardi: Aretirani majordom ni ‘dvojni agent’

Vatikan zanika ugibanja v mednarodnih medijih, po katerih naj bi Paolo Gabriele zaupne dokumente izdajal z vednostjo vatikanske žandarmerije, s čimer naj bi razkril zarotnike iz ozadja.

Medijski odziv na afero ‘Vatileaks’ ostaja izredno močan. Vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi je tako na tiskovni konferenci v začetku tedna zanikal ugibanja, ki so se pričela pojavljati v mednarodnih medijih, da je bil aretirani majordom Paolo Gabriele neke vrste ‘dvojni agent’. Po tej tezi naj bi Gabrieleja razkrili že pred meseci, ker pa so pri vatikanski žandarmeriji želeli priti tudi do imen iz ozadja, naj bi majordom z zagotovilom mile sodne obravnave prevzel vlogo grešnega kozla in medijem še naprej z vednostjo pristojnih izdajal papeževe zaupne dokumente. Cilj takšnega ravnanja naj bi bilo razkritje ‘samega vrha zarotniškega omrežja’, domnevajo mednarodni mediji.

V tej smeri so še posebej ugibali v angleških časnikih, temo je obširno predstavil ‘The Telegraph’. Prvi je domnevo predstavil italijanski ‘Corriere de la Sera’. P. Lombardi je k temu dodal, da je poročilo v italijanskem časniku ‘brez kakršne koli osnove’.

Na tiskovni konferenci je p. Lombardi zanikal tudi ostale teorije, o katerih so se v primeru Gabriele razpisali italijanski mediji. Zanikanje različnih domnev je v tednih od aretacije majordoma Gabrieleja postalo stalna praksa vsakodnevnih tiskovnih konferenc v Vatikanu.

Minuli torek se je pričelo tudi uradno zaslišanje papeževega majordoma. P. Lombardi je potrdil, da ga objava novih zaupnih dokumentov ob koncu tedna ne bi prav nič presenetila. Gabriele v primeru ostaja edini uradni osumljenec, Vatikan pa zaenkrat še ni stopil v stik z italijanskim pravosodjem zaradi sodne obravnave italijanskega državljana.

Gabrieleju obtožnica očita hudo krajo, za kar mu po zakonodaji grozi eno do šest let, v težjih primerih pa dve do osem let zaporne kazni.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh