Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lotrič in Olendzki zlasti o letalskem prometu in industriji

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 20. 07. 2023 / 06:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.07.2023 / 06:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Lotrič in Olendzki zlasti o letalskem prometu in industriji
Predsednik Državnega sveta Marko Lotrič in poljski veleposlanik dr. Krzysztof Olendzki. FOTO: Benjamin Beci/Fixmedia

Lotrič in Olendzki zlasti o letalskem prometu in industriji

V sredo je predsednik Državnega sveta Marko Lotrič sprejel poljskega veleposlanika v Sloveniji dr. Krzysztofa Jana Olendzkija.

Slovenija in Poljska sta razvili dobre in prijateljske dvostranske odnose in uspešno sodelujeta na različnih področjih, so sporočili iz Državnega sveta.

Sodelovanje na področju prometa

Sogovornika sta pozornost namenila sodelovanju na področju prometa in globalnim trendom, ki vplivajo na razvoj letalskega prometa in industrije.

Koncept mednarodne konference AIR2023

Veleposlanik Krzysztof Olendzki je predstavil koncept načrtovane mednarodne konference AIR2023, ki bo septembra letos potekala v Sloveniji.

Prvič v Varšavi, drugič na Bledu

Prva izvedba konference o letalskih inovacijah in bistvenih vidikih letalske industrije je bila lanskega septembra v Varšavi, drugo bo 18. in 19. septembra 2023 gostil blejski hotel Rikli.

Olendzki hvaležen za zelo pomemben pogovor

»Najlepša hvala, gospod predsednik Marko Lotrič, za vaše gostoljubje in zelo pomemben pogovor,« je bil po srečanju na družbenem omrežju hvaležen veleposlanik Olendzki.

Večkrat tudi že s Kovšco

Poljski veleposlanik se je večkrat sešel tudi že z Lotričevim predhodnikom na čelu Državnega sveta Alojzem Kovšco, ki mu je decembra lani tudi izročil priznanje in medaljo Državnega sveta za posebne zasluge za razvijanje dvostranskega prijateljskega sodelovanja med državama.

Nalaganje
Nazaj na vrh