Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Macronu med drugimi čestitali tudi Pahor, Putin in Zelenski

Za vas piše:
T. M.
Objava: 25. 04. 2022 / 11:10
Oznake: Družba, Politika, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.04.2022 / 12:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Macronu med drugimi čestitali tudi Pahor, Putin in Zelenski
Emmanuel Macron in Borut Pahor. FOTO: STA

Macronu med drugimi čestitali tudi Pahor, Putin in Zelenski

Francoski predsednik Emmanuel Macron, ki je bil v nedeljo izvoljen za drugi petletni mandat, dobiva čestitke z vsega sveta.

Takoj po objavi izidov vzporednih volitev v nedeljo zvečer so mu čestitali najvišji predstavniki EU in številni evropski voditelji, danes je prejel še čestitke iz Washingtona, Pekinga in Moskve.

Čestitala sta mu tudi Janez Janša in Borut Pahor 

Ob ponovni izvolitvi je francoskemu predsedniku na Twitterju čestital tudi premier Janez Janša, ki je zapisal, da se veseli »nadaljnjega tesnega sodelovanja Francije in Slovenije v Evropski uniji ter globalnih izzivih, ki podpirajo naše trajno prijateljstvo. Evropa potrebuje močno vodstvo v teh težkih časih.« 

Ameriški predsednik Joe Biden je na Twitterju zapisal, da je Francija »najstarejša ameriška zaveznica in ključna partnerica«. Dodal je, da se veseli nadaljevanja sodelovanja, tudi pri podpori Ukrajini, obrambi demokracije ter boju proti podnebnim spremembam. 

Macronu je posebej čestital tudi ameriški zunanji minister Antony Blinken, ki se prav tako veseli nadaljnjega sodelovanja s Francijo.

Čestitkam se pridružujeta tudi Putin in Zelenski 

Ruski predsednik Vladimir Putin je v čestitki Macronu zaželel »veliko uspeha in dobrega zdravja v drugem mandatu,« so sporočili iz Kremlja.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je Macronu čestital v telefonskem pogovoru, na Twitterju pa je zapisal, da je francoski predsednik resničen prijatelj Ukrajine. »Želim mu veliko uspehov v korist Francozov. Cenim njegovo podporo in prepričan sem, da bomo šli naprej k novim skupnim zmagam,« je dejal Zelenski.


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh