Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Malezijski kralj muslimane poziva k »zmernosti« v besednem sporu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 21. 01. 2014 / 07:23
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Malezijski kralj muslimane poziva k »zmernosti« v besednem sporu

Krajevne islamske oblasti zajele več sto izvodov Svetega pisma in aretirale dva protestantska duhovnika.

Malezijski kralj je muslimane v svoji deželi pozval k edinosti in zmernosti. Pri tem je imel Abdul Halim Mu'adzam v mislih predvsem »peščico muslimanov«, ki so najbolj dovzetni za vplive iz tujine in v državi sprožajo razprave »o vsem in hkrati o ničemer«. To pa je škoda za Malezijo, je minuli teden po navedbah časnika »Jakarta Post« dejal monarh v svojem nagovoru ob praznovanju rojstnega dne preroka Mohameda.


Konkretnih primerov za svoje opomine kralj ni navedel. Naslovnice časnikov pa so v zadnjih mesecih polnilo predvsem prispevki o sporu, ali smejo kristjani uporabljati izraz »Alah«, kadar imajo v mislih krščanskega Boga, kar v tamkajšnjem jeziku počnejo že stoletja. Islamske in nacionalistične skupine so zaradi tega med drugim vložile tudi pritožbo zoper malezijski katoliški tednik »The Herald«.

V začetku januarja so islamske oblasti v malezijski zvezni državi Selangor Malezijske svetopisemski družbi zasegle več sto izvodov Svetega pisma in začasno priprle obe vodji družbe.

Islam je v Maleziji državna religija. Uradno ji pripada 60 % izmed 29 milijonov malezijskih državljanov. Okoli 20 % je budistov, 9 % pa kristjanov.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh