Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Manj otrok v karanteni, a več odsotnosti zaposlenih

Za vas piše:
M. M.
Objava: 31. 01. 2022 / 19:28
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.01.2022 / 19:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Manj otrok v karanteni, a več odsotnosti zaposlenih
FOTO: Tatjana Splichal

Manj otrok v karanteni, a več odsotnosti zaposlenih

Danes je bilo v primerjavi s prejšnjo sredo manj oddelkov v karanteni, posledično je bilo v karanteni tudi manj otrok, se pa šole in vrtci na drugi strani srečujejo z večjo odsotnostjo zaposlenih.

Po podatkih na spletnem portalu Covid-19 Sledilnik število oddelkov in otrok, učencev ter dijakov, ki so v karanteni, upada. Prejšnjo sredo je bilo v karanteni 365 oddelkov, danes pa 349.

Danes več kot 5600 učencev v karanteni

Danes je bilo v karanteni 187 otrok v vrtcih oziroma 11 oddelkov, 5651 učencev v osnovni šoli oziroma 285 oddelkov ter 1270 dijakov oziroma 53 oddelkov. »Število oddelkov v karanteni se je ustalilo pri približno petih odstotkih vseh osnovnošolskih oddelkov ter 1,7 odstotka srednješolskih oddelkov oziroma skupin,« ugotavljajo na ministrstvu.

Zaprta ena srednja šola

Trenutno imajo vse oddelke v karanteni štiri manjše podružnice, tri osnovne šole pa imajo približno polovico oddelkov v karanteni. Na področju srednjega šolstva je zaprta ena srednja šola. »Število otrok, katerih starši oziroma skrbniki zavračajo ukrepe in se posledično izobražujejo na daljavo še vedno rahlo upada in je trenutno 0,78 odstoten.«

Največji izziv odsotnost zaposlenih

Vzgojno-izobraževalnim zavodom največji izziv predstavlja večja odsotnost zaposlenih, ki zahteva veliko prilagoditev, razumevanja in iznajdljivosti. »Po podatkih sledilnika Covid-19 število obolelih zaposlenih sicer rahlo upada, pri čemer nam vrtci in šoli še vedno poročajo o povečani odsotni zaposlenih, tako strokovnega kot tehničnega kadra,« pojasnjujejo na ministrstvu.

Število otrok, katerih starši oziroma skrbniki zavračajo ukrepe in se posledično izobražujejo na daljavo še vedno rahlo upada in je trenutno 0,78 odstoten. (MIZŠ)

Na ministrstvu želijo, da izobraževanje ostane v prostorih zavodov ter da do sistemskega prehoda na izobraževanje na daljavo ne bo prišlo. Pred kratkim sprejeti PKP10 namreč omogoča, da se prehod na izobraževanje na daljavo obravnava individualno. »V primeru poslabšanja epidemiološke situacije na posameznem zavodu je tako odločitev za zaprtje zavoda v pristojnosti ravnatelja, ki se po posvetovanju z MIZŠ in NIJZ odloči za prehod na izobraževanje na daljavo za določen čas.«

Kupi v trgovini

Mladina
Chrisova zgodba (trda vezava)
Za mladino
19,99€
Nalaganje
Nazaj na vrh