Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Marija na obisku pri Elizabeti

Za vas piše:
Alojzij Cvikl
Objava: 10. 08. 2023 / 13:13
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.08.2023 / 18:51
Marija na obisku pri Elizabeti
Mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl. FOTO: Tatjana Splichal

Marija na obisku pri Elizabeti

Zelo lepo mi je začeti dan ob petih zjutraj z molitvijo rožnega venca na Radiu Ognjišče, sem namreč zvesta poslušalka. Imam konkretno vprašanje. Pri 2. desetki veselega rožnega venca me moti, ko številni izgovarjajo »ki si ga Devica v obiskovanju Elizabete nosila«. Ali ni šla Marija k teti Elizabeti le enkrat in tam ostala tri mesece? Prosim za vaš odgovor in vas prisrčno pozdravljam. (Meta)

Draga gospa Meta, odgovor na vaše vprašanje, ali je bolj pravilen izraz pri molitvi veselega dela rožnega venca »ob obiskovanju« ali »ob obiskanju«, nam dá uradni Cerkveni molitvenik, Ljubljana 2007, kjer je rečeno: »ob obiskanju«. Res je, kot pravite, dogodek obiskanja je bil enkraten dogodek obiskanja Božje Matere Marije pri sorodnici Elizabeti.

V evangeliju po Luku beremo: »Tiste dni je Marija vstala in hitro šla v gorovje, v mesto na Judovem« (Lk 1,39), in še doda: »Marija je ostala z njo«, torej sorodnico Elizabeto, »približno tri mesece, potem pa se je vrnila na svoj dom« (Lk 1,56). Te preproste besede pojasnijo razlog, zakaj se je Marija po oznanjenju angela odpravila na pot. Od angela je namreč izvedela, da sorodnica Elizabeta pričakuje otroka in je že v šestem mesecu (prim. Lk 1,36).

Elizabeta je bila namreč v letih in bližina mlade sorodnice Marije ji je bila gotovo v pomoč. Zato je Marija tam ostala okoli tri mesece, da bi ji ponudila bližino ter ji po...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh