Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Marijin kip v Kaliforniji čudežno v solzah

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 13. 05. 2016 / 09:26
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Marijin kip v Kaliforniji čudežno v solzah

Pojav že mesece skrbi za precejšnje vznemirjenje med tamkajšnjimi verniki.

Jokajoči kip Marije v kalifornijskem mestu Fresno skrbi za precejšnje razburjenje med tamkajšnjimi verniki. Lastnica kipa Maria Cardenas pojav opisuje kot »čudež«, poročajo tamkajšnji mediji. Družinski člani Cardenasovih pripovedujejo, da naj bi kipu že več mesecev po licih polzele solze. Priče potrjujejo, da se solze nabirajo v Marijinem desnem očesu in nato spolzijo po licu. Cardenasova je pod kip postavila kozarec, v katerem zbira tekočino, v njihov dom pa se zgrinjajo množice ljudi, ki si želijo »čudež« ogledati tudi na lastne oči.



Maria Cardenas je kip v dar prejela na materinski dan pred desetimi leti, kot je pojasnila v pogovoru s krajevnimi mediji. Marija naj bi začela točiti solze šele po umoru lastničinega bratranca. Družina sicer v medijih ne želi razkriti svojega naslova, v svoj dom pa povabijo ljudi, ki izrazijo pristno željo po ogledu »čudežnega« kipa. »Kipa ne skrivamo«, pojasnjuje Cardenasova, »obenem pa ne želimo, da bi se mu karkoli zgodilo.«

Na dom so povabili tudi ekipo krajevne televizije, ki je pojav posnela, po obisku pa so snemalci povedali, da so Marijine solze oljnate, dišijo po vrtnicah in kipu polzijo po licu brez prestanka. Po navedbah Cardenasove naj bi si ogledali tudi številni duhovniki, ki za pojav prav tako nimajo druge razlage kot to, da se dogaja čudež.

Mnogi verniki na družbenih omrežjih v tem prav tako vidijo čudež, drugi pa iščejo znanstvene razlage, s katerimi bi lahko razjasnili ta pojav.

Katoliška Cerkev o primeru zaenkrat še ni dajala izjav in položaj presoja z izjemno previdnostjo. V preteklosti se je namreč že večkrat zgodilo, da so za podobne pojave obstajale povsem preproste razlage.

Vir: CNA / kath.net
Foto: CNA

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh