Zapri
Iskanje

Marijina votlina v Lurdu ponovno odprta

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 06. 2013 / 08:37
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Marijina votlina v Lurdu ponovno odprta

Marijina votlina v Lurdu ponovno odprta
Votlino Marijinih prikazovanj so morali za krajši čas zapreti zaradi hudih poplav, močno deževje pa je terjalo tudi tri smrtne žrtve.
Po hudih poplavah v Marijinem romarskem središču Lurd na jugu Francije so del tamkajšnjega območja ponovno odprli za romarje. Pri votlini Marijinih prikazovanj, ki je bila še sredi minulega tedna povsem poplavljena, so preteklo soboto obhajali spominsko bogoslužje za tri smrtne žrtve naravne katastrofe. Kot poročanje francoskih medijev povzema nemška katoliška agencija KNA, lahko romarji ponovno nemoteno obiščejo tudi lurško baziliko.

Večdnevno močno deževje in taljenje snega v Pirenejih sta v kraju s 16.000 prebivalci in na celotnem območju povzročila večmilijonsko škodo. Po navedbah tamkajšnjih medijev se je pri upravi romarskega središča doslej javilo že več kot tristo prostovoljcev, ki so pripravljeni sodelovati pri odpravljanju nastale škode. 37 hotelov na območju Lurda je v poplavah utrpelo precejšnjo škodo in bodo predvidoma zaprti še več mesecev.

S šestimi milijoni obiskovalcev letno Lurd velja za največje romarsko središče v Franciji. Število hotelskih postelj in nočitev je drugo največje v državi, takoj za prestolnico Parizom. V tem malem mestu na jugu Francije se je leta 1858 takrat 14-letni pastirici Bernardki osemnajstkrat prikazala Devica Marija.
Močne poplave so Lurd prizadele že v letih 1937, 1979, 1982 in v lanskem oktobru. Reka Gave du Pau tam prehaja skozi ožji del svoje struge.


Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine / J. P.Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh