Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Marijino vnebovzetje ob zvokih Madonnine glasbe?

Objava: 18. 06. 2009 / 08:37
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Marijino vnebovzetje ob zvokih Madonnine glasbe?

Napovedan Madonnin koncert na Poljskem skrbi za razburjenje

Na Poljskem prihaja do množičnih protestov zaradi Madonninega koncerta, ki je napovedan prav na praznik Marijinega vnebovzetja. Katoliške skupine govorijo o provokaciji in pozivajo k bojkotu koncerta na prostem, ki naj bi se zgodil 15. avgusta letos na varšavskem letališču.

Po besedah varšavskega nadškofa Kazimierza Nycza je izbira datuma za koncert, ki sovpada z največjim Marijinim praznikom, naravnost cinična. Pevka se je namreč na svojih koncertih že večkrat norčevala iz verskih vrednot. Kljub temu varšavski nadškof ne poziva k bojkotu prireditve. Poudaril pa je, da imajo katoličani pravico protestirati proti Madonninem gostovanju prav na ta dan.

Varšavski provincijal jezuitov, p. Dariusz Kowalczyk, pa se ne pridružuje protestom. Po njegovem mnenju 15. avgust sploh ni slab datum za koncert. Kot je dejal, gredo lahko ljudje najprej v cerkev, popoldne pa se zabavajo.

Varšavski koncert v okviru svetovne turneje ‘Sticky & Sweet’ bo Madonnin prvi obisk Poljske. Pet dni kasneje, 20. avgusta, jo pričakujejo tudi njeni slovenski oboževalci na stadionu v Stožicah.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh