Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mati nogometaša razmišljala o splavu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 07. 2014 / 10:50
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mati nogometaša razmišljala o splavu

Malo je manjkalo, pa brazilsko moštvo ne bi imelo kapetana Silve.

Le malo je manjkalo, pa Thiago Silva ne bi bil kapetan brazilskega nogometnega moštva na letošnjem svetovnem prvenstvu, kjer je brazilska reprezentanca včeraj izgubila polfinalno tekmo z nemškimi nogometaši. Njegova mati je v začetku nosečnosti razmišljala o tem, da otroka ne bi obdržala.

V nedavnem pogovoru za brazilsko televizijsko mrežo O'Globo je Angela Silva razkrila zgodbo o svojem 29-letnem sinu. »Jokala sem na očetovih ramenih in dejala – očka, nočem opraviti splava, vem pa, da še nisem pripravljena na vzgajanje svojega otroka«, se spominja gospa Silva. Oče jo je prepričal, naj otroku ne vzame življenja. »Ni dopustil, da bi storila takšen greh«, je pojasnila.

Thiago in njegova družina so živeli v težkih in zapletenih razmerah v brazilskem slumu oz. faveli v predmestju Santa Cruz brazilske metropole Rio de Janeiro. Kot je brazilski nogometaš večkrat povedal v pogovorih za medije, je živel v razvpiti faveli: »Policisti so bili nenehno med nami. Zaradi nevarnosti sem se vsakokrat zahvalil Bogu, ko sem se srečno vrnil domov.«

Kapetan brazilskega moštva je še povedal, da je pri štirinajstih letih resno zbolel za tuberkulozo. »To je bila doslej najhujša bitka v mojem življenju. Šest mesecev sem preživel v bolnišnici«, se spominja. Tudi mati Angela se spominja težavnega obdobja: »Življenje v bolniški sobi me je spravilo v resnični obup.«

Thiaga je na letošnjem svetovnem prvenstvu gnala misel, kako čudovito bi bilo osvojiti svetovni nogometni pokal na domačih tleh. S sinočnjim porazom so se te sanje zaenkrat razblinile.

Vir: CNA

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh