Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Med osumljenci v ‘Vatileaks’ aferi ni nobenega kardinala

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 13. 06. 2012 / 08:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Med osumljenci v ‘Vatileaks’ aferi ni nobenega kardinala

Odvetniki papeževega majordoma Paola Gabrieleja so vložili zahtevo za njegov izpust.

Papežev majordom Paolo Gabriele je po navedbah iz Vatikana še vedno edini osumljenec v primeru ‘Vatileaks’ afere. Kot je minuli ponedeljek na tiskovi konferenci pojasnil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi, so medijske domneve o dveh kardinalih, štirih ali petih laikih in enem časnikarju, o katerih naj bi prav tako potekala preiskava, popolnoma neosnovane. P. Lombardi je zanikal tudi domnevo, da je majordom Gabriele zgolj ‘grešni kozel’ za dejanja drugih storilcev. Povsem jasno je, je dejal vatikanski tiskovni predstavnik, da ‘podoba grešnega kozla ne ustreza resničnemu položaju’.

P. Lombardi je še dejal, da vatikanski sodniki presojajo o zahtevi za izpusitiev Gabrieleja, ki so jo vložili njegovi odvetniki. Preiskovalni sodnik namreč po Lombardijevih navedbah papeževega majordoma v naslednjih dneh ne namerava več zaslišati.

Vatikanski tiskovni predstavnik je še poudaril, da so Gabrieleju kot zaporniku v varnostni celici vatikanske žandarmerije zagotovljene vse običajne pravice. Sprejemati sme obiske svojih družinskih članov, govoriti s svojimi odvetniki in obiskovati sveto mašo. P. Lombardi je ponovno potrdil, da Vatikan v primeru ‘Vatileaks’ afere zaenkrat ni iskal pomoči italijanskega pravosodja, vendar morebitnega kasnejšega sodelovanja ni povsem izključil.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh