Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mednarodno srečanje treh dekanij

Za vas piše:
D. J.
Objava: 21. 06. 2023 / 19:20
Oznake: Cerkev, Duhovnik
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.06.2023 / 08:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mednarodno srečanje treh dekanij
FOTO: Tiskovni urad Dekanije Jarenina

Mednarodno srečanje treh dekanij

Med dekanijami Maribor, Jarenina in Lipnica že 30 let potekajo letna srečanja duhovnikov in župnijskih sodelavcev. Letošnje srečanje se je odvilo v torek, 20. junija, tokrat pa so bili gostitelji Avstrijci. Slovenko skupino je vodil jareninski dekan Igor Ignacij Novak.

Župnik župnije St. Veit am Vogau nas je najprej sprejel na zajtrku, nato pa nam razkazal čudovito obnovljeno župnijsko cerkev sv. Vida. Pot smo nadaljevali do kapele Fatimske Matere Božje v Bierbaumu, kjer smo obhajali sveto mašo. Sledil je ogled cerkva v kraju Straden in kosilo v Eichfeldu. Ogledali smo si tudi muzej starih ročnodelskih poklicev na prostem v Pichli pri Murecku in srečanje zaključili na kmečkem turizmu v St. Veitu.

Tovrstna srečanja so lepa priložnost za povezovanje med narodi z obeh strani meja in nabiranje novih izkušenj. Za udeležence srečanja je namreč v župnišču v Stradnu potekal pastoralni pogovor, kjer smo tako slovenski kot avstrijski duhovniki in župnijski sodelavci prisluhnili drug drugemu in si izmenjali dobre izkušnje pastoralnega delovanja.

Kupi v trgovini

Razprodano
CD-99 - Duhovnik, pastir in voditelj župnijskega občestva
Cerkveni dokumenti
4,53€
Nalaganje
Nazaj na vrh