Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Minister Poklukar: »Ni bolan eden od nas, bolna je družba«

Za vas piše:
M. M.
Objava: 05. 10. 2021 / 17:13
Oznake: Covid, Zdravje
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.10.2021 / 17:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Minister Poklukar: »Ni bolan eden od nas, bolna je družba«
Minister Poklukar na srečanju: »Epidemija nas sedaj že več kot 18 mesecev tako ali drugače izčrpava in na vseh korakih družbe zmanjkuje rezerv.«

Minister Poklukar: »Ni bolan eden od nas, bolna je družba«

Minister za zdravje Janez Poklukar je na današnjem srečanju udeležencev na konferenci slovenskih zdravnikov iz sveta in Slovenije, ki je potekala pod okriljem Zdravniške zbornice Slovenije, dejal, da smo v težkih časih.

»Verjamem, da je vsaka kriza preizkus za vse nas in verjamem, da je cepljenje tisto osnovno orodje, s katerim lahko dosežemo oziroma se povrnemo v prejšnje življenje,« je v nagovoru dejal Poklukar.

Zdravstvo se bori v prvih vrstah

Minister za zdravje je dejal, da je prvi korak do zadostne precepljenosti solidarnost. »Seveda bomo epidemijo vsi skupaj premagali in se naslednjič tukaj dobili v največjem obsegu, ko bomo vsi spoznali, da je epidemija družbeni problem. Zdravstvo se bori v prvih vrstah, vendar nima vpliva na potek epidemije, ima samo vpliv na posledice, ki jih ta pušča na ljudeh oziroma družbi.« Pomembno je povezovanje, je dodal.

Gre za podobno situacijo, kot smo jo imeli leta 1990 in 1991, ko smo ustanavljali samostojno Slovenijo.

Povezovanje na lokalni in svetovni ravni

Kot je še poudaril minister, potrebujemo medgeneracijsko enotnost. Enotnost v odnosu do cepljenja. »Ko bomo sposobni tega, epidemija ne bo problem slovenske družbe. Iz tega vidika je to povezovanje znotraj družbe lokalnega in globalnega pomena. Slovenci, tudi če smo sami 100 % enotni in povezani v tem odnosu do cepljenja, ne bomo zaključili epidemije. Prepričati oziroma ustrezno nagovoriti in opolnomočiti moramo vsakega Zemljana in mu seveda priskrbeti cepivo, da bo opravil svojo solidarno nalogo tako, kot jo opravljamo vsi ostali. Ne smemo pa pozabiti na mlade. Svet stoji na mladih, morajo se pridruževati in deliti prakse in izkušnje.«

Ta trenutek ni bolan eden od nas, bolna je družba. Samo z zavedanjem, kaj je zdravje za posameznika in za družbo, torej javno zdravje, bomo tudi v bodoče močneje pripravljeni na take izzive kot je današnja kriza.



Kupi v trgovini

Akcija
Glukozna revolucija
Zdravje
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh