Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pahor, Poklukar in strokovna skupina o epidemiji

Za vas piše:
H. A. / STA
Objava: 10. 09. 2021 / 14:33
Oznake: Covid, Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.09.2021 / 14:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pahor, Poklukar in strokovna skupina o epidemiji
Danes je k cepljenju in zaupanju v znanost pozval tudi predsednik Pahor. FOTO: Twitter Predsednika Republike

Pahor, Poklukar in strokovna skupina o epidemiji

Danes se je predsednik republike Borut Pahor sestal z ministrom za zdravje Janezom Poklukarjem, direktorjem NIJZ Milanom Krekom in predstavnicama strokovne skupine za zajezitev covida, Matejo Logar in Bojano Beović. Govorili so o aktualnih razmerah, povezanih z epidemijo novega koronavirusa ter pozivih k cepljenju.

Danes je k cepljenju vse državljane pozval tudi predsednik Borut Pahor in ob tem posebej nagovoril vse starejše od 50 let, saj lahko le tako zavarujejo sebe in svoje otroke. Skupno stisko je po njegovih besedah potrebno premagati navkljub različnim stališčem, a je potrebno znanosti v smislu varnosti cepiva zaupati. Hkrati je poudaril, da časa ni več veliko.

Včerajšnji podatki

Opravljenih je bilo 5186 PCR testov, potrjenih okužb pa 998, tako je delež pozitivnih testov 19,2 odstotka. Na intenzivni negi je pristalo 61 bolnikov, 4 ljudje so zaradi novega koronavirusa umrli.

Minister  za zdravje Janez Poklukar je v navezavi na včerajšnje podatke navedel, da je povprečna starost hospitaliziranih 61 let, na intenzivni negi 59 let. K cepljenju je pozval vse, starejše od 50 let, saj lahko le ta, kot je bilo že večkrat povedano, nudi primerno zaščito tistim, ki imajo pri prebolevanju verjetnejši težji potek bolezni.

Četudi številke okuženih rastejo je naš zdravstveni sistem v preteklem tednu uspel cepiti 24.000 ljudi. Povedal je tudi, da epidemija ni problem zdravstva temveč širše družbe, ki bi jo moral virus povezati in ne ločevati.

Na novi semafor še čakamo

Predvidoma naj bi bil dokončan danes ali v ponedeljek, saj se njegova končna oblika oblikuje dnevno. Na vprašanje o razglasitvi epidemije je minister Poklukar odgovoril, da je to skrajni ukrep, ki ga bodo izvedli, če bo to seveda potrebno.

Podvojitveni čas epidemije trenutno znaša 13 dni. IJS je med drugim včeraj napovedal, da naj bi se Slovenija, ki je po kriterijih ECDC trenutno v rdeči fazi, v temno rdeči znašla že sredi tega meseca.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh