Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Misijonarji se vračajo domov

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 14. 06. 2022 / 06:16
Oznake: Dogodek, Župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.06.2022 / 13:06
Ustavi predvajanje Nalaganje
Misijonarji se vračajo domov
»Moja velika želja je, da bi se vsaj enkrat za nekaj dni vsi slovenski misijonarji vrnili v Slovenijo in domov prinesli nekaj misijonskega duha in krščanskega veselja,« je v nekem intervjuju dejal p. Miha Drevenšek. FOTO: Misijonsko središče Slovenije

Misijonarji se vračajo domov

Ob 10. obletnici smrti misijonarja p. Miha Drevenška (1946-2011) so patri minoriti že pripravili vrsto molitvenih in drugih srečanj, 18. junija pa pripravljajo veliko srečanje vseh slovenskih misijonarjev.

Knjiga o p. Mihi Drevenšku, Daleč naprej je tekel, TUKAJ.

»Moja velika želja je, da bi se vsaj enkrat za nekaj dni vsi slovenski misijonarji vrnili v Slovenijo in domov prinesli nekaj misijonskega duha in krščanskega veselja,« je v nekem intervjuju dejal p. Miha Drevenšek. To njegovo srčno željo »simbolično uresničujemo«, kot pravi p. Janez Šamperl, v Mihovem letu ob 10. obletnici njegove smrti, in sicer v okviru njegove »domače Cerkve« – dekanij Ptuj in Zavrč.

P. Miha Drevenšek in p. Janez Šamperl. FOTO: Marijan Petek

Spominsko obhajanje obletnice bo v soboto in nedeljo, 18. in 19. junija, na Vidmu pri Ptuju. V soboto zvečer ob 19. uri bo pod velikim šotorom za cerkvijo koncert, poimenovali so ga Mihov glasbeni večer, v nedeljo popoldne pa bo ob 16. uri maša, ki jo bo ob somaševanju nadškofa v Izmirju p. Martina Kmetca, patrov minoritov in drugih duhovnikov in misijonarjev daroval mariborski nadškof Alojzij Cvikl.

V času tridnevnice bosta na vseh dogodkih z misijonarji na voljo knjiga o p. Mihu Drevenšku Daleč naprej je tekel in njegov zeleni klobuček. FOTO: Misijonsko središče Slovenije

Tri dni pred spominsko slovesnostjo bodo v župnije obeh dekanij, Ptuja in Zavrča, prišli slovenski misijonarji in misijonarke, ki so ali pa še vedno misijonarijo širom po svetu. »Da bi nam prinesli nekaj misijonskega duha. Da bi nas naučili misijonariti v naši 'Cerkvi v malem', v naših družinah, kjer sta oče in mati duhovnika, misijonarja,« pravi p. Janez Šamperl, ki je tudi avtor dveh knjig o p. Mihu Drevenšku: »Dobro izkoristimo ta čas za naše duhovno življenje, za moč na sinodalni poti, pa tudi za dobrodelnost, saj bodo vsi naši darovi med tridnevnico in v nedeljo namenjeni misijonu, tj. nadškofiji v Smirni (Izmir – Turčija), kjer kot misijonar in nadškof metropolit deluje Mihov sobrat in domačin iz župnije sv. Vida p. Martin Kmetec.« Kot je povedal p. Janez, je tridnevnica zasnovana tako, da bodo misijonarji obiskali vse župnije obeh dekanij (PROGRAM TUKAJ). Tridnevnico bodo sklenili z že omenjenim spominskim glasbenim večerom, koncertom, ki nas bo po besedah p. Janeza »spomnil na čas skupine Minores, na Mihovo glasbo in njegovo nepozabno pesem«, in nedeljsko mašo.

Vsi darovi med tridnevnico in v nedeljo bodo namenjeni misijonu, tj. nadškofiji v Smirni (Izmir – Turčija), kjer kot misijonar in nadškof metropolit deluje Mihov sobrat in domačin iz župnije sv. Vida p. Martin Kmetec. FOTO: Tatjana Splichal

V času tridnevnice bosta na vseh dogodkih z misijonarji na voljo knjiga o p. Mihu Drevenšku Daleč naprej je tekel in njegov zeleni klobuček.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Daleč naprej je tekel
Pričevanja
14,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh