Zapri
Iskanje

Mladi filipinski katoličan je 'Junak leta'

Objava: 26. 11. 2009 / 10:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Mladi filipinski katoličan je 'Junak leta'

Po izboru televizijske mreže CNN nagrado prejme osemindvajsetletnik, ki revne otroke spodbuja k izobrazbi
Pri televizijski mreži CNN so mlademu filipinskemu katoličanu podelili redno letno nagrado 'Junak leta'. Osemindvajsetletni Efren Penaflorida je vodja organizacije, ki si s spodbujanjem k izobrazbi prizadeva, da se obubožani otroci ne bi vpletli v organizirani kriminal.

Efren je kot sin očeta taksista na motorju in matere gospodinje odrasel v revnem okolju mesta Cavite jugozahodno od Manile. Že kot mlad fant se je odločil, da se ne bo pridružil krajevnim tolpam, tako kot večina njegovih prijateljev, in da se bo iz revščine izkopal s pomočjo izobrazbe. Pri šestnajstih letih se je zaobljubil, da bo do podobne odločitve pomagal tudi drugim otrokom in je nazadnje ustvaril program, ki ponuja inštrukcije in učbenike otrokom, ki živijo na ulici in v revnih soseskah.

Njegovo organizacijo ‘Dynamic Teen Co.’ sestavljajo prostovoljci, ki so v vseh letih delovanja okoli 1500 otrokom pomagali do izboljšanja bralnih in pisalnih spretnosti, pa tudi do boljšega zdravja. Efren je tudi eden izmed vzornikov, predstavljenih na Dnevih azijske mladine, ki jih prireja katoliška Cerkev na Filipinih. Po besedah škofa Joela Baylona, ki skrbi za mladinsko pastoralo, je Efren navdiha poln vzornik za mlade, saj jim dokazuje, da tudi sami v svojem vsakodnevnem življenju lahko storijo nekaj pomembnega.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh