Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladi filipinski katoličan je 'Junak leta'

Objava: 26. 11. 2009 / 10:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mladi filipinski katoličan je 'Junak leta'

Po izboru televizijske mreže CNN nagrado prejme osemindvajsetletnik, ki revne otroke spodbuja k izobrazbi

Pri televizijski mreži CNN so mlademu filipinskemu katoličanu podelili redno letno nagrado 'Junak leta'. Osemindvajsetletni Efren Penaflorida je vodja organizacije, ki si s spodbujanjem k izobrazbi prizadeva, da se obubožani otroci ne bi vpletli v organizirani kriminal.

Efren je kot sin očeta taksista na motorju in matere gospodinje odrasel v revnem okolju mesta Cavite jugozahodno od Manile. Že kot mlad fant se je odločil, da se ne bo pridružil krajevnim tolpam, tako kot večina njegovih prijateljev, in da se bo iz revščine izkopal s pomočjo izobrazbe. Pri šestnajstih letih se je zaobljubil, da bo do podobne odločitve pomagal tudi drugim otrokom in je nazadnje ustvaril program, ki ponuja inštrukcije in učbenike otrokom, ki živijo na ulici in v revnih soseskah.

Njegovo organizacijo ‘Dynamic Teen Co.’ sestavljajo prostovoljci, ki so v vseh letih delovanja okoli 1500 otrokom pomagali do izboljšanja bralnih in pisalnih spretnosti, pa tudi do boljšega zdravja. Efren je tudi eden izmed vzornikov, predstavljenih na Dnevih azijske mladine, ki jih prireja katoliška Cerkev na Filipinih. Po besedah škofa Joela Baylona, ki skrbi za mladinsko pastoralo, je Efren navdiha poln vzornik za mlade, saj jim dokazuje, da tudi sami v svojem vsakodnevnem življenju lahko storijo nekaj pomembnega.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh