Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladi za Ukrajino: dobrodelni koncert z Zvezdosledi

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 18. 04. 2023 / 13:35
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.04.2023 / 14:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mladi za Ukrajino: dobrodelni koncert z Zvezdosledi
Zvezdosledi. FOTO: Luka Polc

Mladi za Ukrajino: dobrodelni koncert z Zvezdosledi

Katoliška mladina nocoj, 18. aprila, ob 19. uri v gradu Rakovnik organizira dobrodelni koncert glasbene skupine Zvezdosledi. Zbrana sredstva bodo namenjena za misijon v Ukrajini, kamor se prostovoljci POTA odpravljajo v juliju.

Zvezdosledi so glasbena zasedba, ki je pred leti začela ustvarjati na Gimnaziji Želimlje. Kot so povedali pred časom v pogovoru za Mladi val, se je vse skupaj začelo v kopalnici. 

"Bilo nas je nekaj deklet, ki smo hodile na Gimnazijo Želimlje in tam tudi bivale v domu. Ob večerih nam je postalo dolgčas in ker ni nikjer boljše akustike (vsaj v vzgojni skupini), kot je v kopalnici, smo se zaprle kar tja in prepevale, oblikovale priredbe pesmi, kar malo po posluhu. Včasih smo vzele kitaro. Ko smo se malo bolj opogumile, smo se prestavile v kapelo ali pa na stopnišče (no, tam je res zvenelo najbolje). In potem je prišla prošnja, da bi zapele na enem od dogodkov v dijaškem domu. Tako smo s priredbo pesmi Oceans skupine Hillsong prebile led nastopov." 


Kot pravijo sami zase, so "v marsičem nenavadna skupina". Primerno ime so iskali kar tri leta. Ni natančno določeno, kdo igra kateri inštrument. Povezovanje koncertov je vsakič malo drugačno in nikoli ne vedo, kako se bodo tega lotili naslednjič. V glavnini pa so Zvezdosledi Klara Simčič, Gaja Špes, Maša Menegatti, Špela Krnc, Neža Pollak, Jakob Merše in Matevž Bone, poleg petja pa igrajo na klavir, ukulele, kitaro, kazoo, flavto, orglice, bas in tolkala. 

"Ponosni smo, kadar naša pesem koga razvedri, nagovori, dobimo povabilo na koncert, poroko, saj je glasba za to, da se širi, da jo prek nas prejme čim večje število poslušalcev, in pomembno nam je, da ne gre le v ušesa, ampak tudi v srce. Upamo, da naša glasba enkrat doseže tudi košček vašega," so bili iskreni v Mladem valu. Priložnost, da jim prisluhnete, imate torej že nocoj.

Kupi v trgovini

Klekljarica Polonca
Za otroke
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh