Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladi zboristi s pesmijo oznanjajo upanje

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 29. 12. 2015 / 08:48
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mladi zboristi s pesmijo oznanjajo upanje

Mladi zboristi s pesmijo oznanjajo upanje

V Rimu v teh dneh gostijo mednarodni kongres »Pueri Cantores«.

Več tisoč mladihzborovskih pevcev z vsega sveta se je v teh dneh zbralo v Rimu na 40.mednarodnem kongresu »Pueri Cantores«.

Logo of the 40th International Congress of Pueri Cantores - RV

Mednarodna zveza »Pueri Cantores«, ustanovljena v 20. stoletju, temelji na starodavnemglobokem krščanskem prepričanju, da je petje inštrument, ki ga lahkouporabljamo za češčenje Boga, orodje, s katerim lahko oznanjamo evangelij, in pripomočekza duhovno in moralno rast.

Na šestdnevnem festivalu so zbrani mladinski zbori iz različnih držav, ki združeniprepevajo slavo Bogu in oznanjajo Božji mir. Festival se zaključi 1. januarja,na novega leta dan, ko bodo nekateri mladi pevci sodelovali pri novoletnembogoslužju v baziliki sv. Petra.

Geslo letošnjega kongresa je »Cantate spem vestram! S pesmijo oznanjajteupanje!«. Izraža spodbudo mladim pevcem, pa tudi duhovno bogastvo, ki ga mladipredstavljajo po vsem svetu.

Logo tokratnega festivala je stilizirana podoba Petrove bazilike v vatikanskihbarvah, rumeni in beli.

Bazilika, upodobljena kot otroška risba, ni dokončana, kar simbolizira otrokein mlade, ki še rastejo in se preoblikujejo. Obrisi bazilike se zlivajo v zapiskoralnega speva »Aleluja«, kar naj bi pomenilo, da se ob petju »Pueri Cantores«pojavi čudovita harmonija. 

Grb mednarodne zveze »Pueri Cantores« je vrisan v obris bazilike, vendar segamalce izven okvirja, s čimer je upodobljeno dejstvo, da je gibanje »PueriCantores« sicer namenjeno cerkvenemu bogoslužju, njegov cilj pa je obenemevangelizacija ljudi, ki so zunaj Cerkve.

Zbori, ki sodelujejo na festivalu, bodo med bogoslužnimi slovesnostmi prepevalipo nekaterih najlepših rimskih cerkvah in bazilikah.

V četrtek, 31. decembra, bo vse pevce v avdienco sprejel papež Frančišek.

Vir: Vatican Radio
Foto: VR  

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh