Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

300 mladih na Mladinskem festivalu v Radencih: življenje, zaznamovano z Božjo ljubeznijo [FOTO]

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 28. 08. 2023 / 09:19
Oznake: Dogodek, Mladi, Vera
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.08.2023 / 12:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
300 mladih na Mladinskem festivalu v Radencih: življenje, zaznamovano z Božjo ljubeznijo [FOTO]
Pod geslom »S teboj, Mati Marija« so se mladi priporočili Mariji. FOTO: Špela Pal

300 mladih na Mladinskem festivalu v Radencih: življenje, zaznamovano z Božjo ljubeznijo [FOTO]

V župnijo sv. Cirila in Metoda v Radence je v soboto, 26. avgusta, priromalo 300 mladih iz vse Slovenije. V Radencih je potekal že tretji Mladinski festival, ki ga mladi iz Škofije Murska Sobota prirejajo po vzoru Mladifesta v Medžugorju. Dogajanje se je začelo ob 10. uri in sklenilo proti večeru z molitvijo rožnega venca, s sveto mašo, procesijo, adoracijo in slavilnim koncertom.

Dnevni program je bil sestavljen iz katehez in pričevanj gostov. Mladim v Radencih so se pridružili: medžugorski župnik p. Zvonimir Pavičić, s. Ana Šuštar, Mateja Količ, Polona in Tadej Stegu ter Jana in Leon Kuzma. Pričevalci so mlade obogatili s svojimi osebnimi izkušnjami in pokazali pot, ki jim jo kaže Bog. 

Festival se je ob 18. uri nadaljeval z molitvijo rožnega venca pred sveto mašo. Mladim je bila na voljo tudi sveta spoved. Mašo je vodil murskosoboški škof, msgr. dr. Peter Štumpf, ob somaševanju medžugorskega župnika p. Zvonimirja Pavičića, duhovnika Aljaža Baša, Štefana Krampača, Simona Štihca, radenskega župnika Roberta Bresta ter stalnega diakona iz Celja, Jožeta Prislana.

Svata maša. FOTO: Špela Pal

Na Mladinskem festivalu imajo mladi možnost, da spoznavajo sebe, drug drugega in pa Boga. (Petra Vinčec)

Pri organizaciji festivala je sodeloval Škofijski odbor za mladino Murska Sobota (ŠOM) z voditeljem Aljažem Bašo. V veliko pomoč in oporo je bil tudi murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf in župnija Radenci. 

»Želimo si, da bi bil dolgoročni učinek Mladinskega festivala ta, da bi življenja mladih od vseh stvari, ki jih ponuja svet, najbolj zaznamovala Božja ljubezen,« je povedala soorganizatorka, Petra Vinčec.

Nalaganje
Nazaj na vrh