Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Medžugorski župnik p. Zvonimir Pavičić: Vsak dan sem priča čudežem

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 26. 08. 2023 / 06:00
Oznake: Dogodek, Duhovnik, Mladi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.08.2023 / 10:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Medžugorski župnik p. Zvonimir Pavičić: Vsak dan sem priča čudežem
Pater Zvonimir Pavičić bo gost tretjega Mladinskega festivala v Radencih. FOTO: Spletna stran Mladifest Hrvaška

Medžugorski župnik p. Zvonimir Pavičić: Vsak dan sem priča čudežem

Danes se v Radencih začenja že tretji Mladinski festival, ki nosi geslo »S teboj, mati Marija«. S festivalom si prizadevajo prenesti utrip Medžugorja tudi v Slovenijo. Med gosti bo tudi župnik iz Medžugorja in član Hercegovske frančiškanske province, p. Zvonimir Pavičić.

Organizator Mladinskega festivala Aljaž Baša je povedal, da so p. Zvonimirja povabili, da bi mladim zares pokazali, kaj pomeni Medžugorje za ves svet. "Njegova navzočnost med nami je priložnost za vsakega izmed nas, da skupaj zaživimo medžugorskega duha." 

Preberite še: Vabilo na 3. Mladinski festival v Radencih

33-letnega p. Zvonimirja je Medžugorje vzelo za svojega, saj je tja prišel že kot diakon, od mašniškega posvečenja leta 2017 je bil tam najprej kot župnijski vikar, kmalu nato pa je postal medžugorski župnik. 

V majhno bosansko vasico k Mariji prihajajo ljudje z vsega sveta, p. Zvonimir pa poskuša sporočilo Medžugorja ponesti med vernike po vsem svetu. O tem, kaj želi prinesti mladim, zbranim v Radencih, smo ga povprašali med njegovim potovanjem v Ukrajini, od koder je prišel k nam. 

Kakšno sporočilo boste prinesli slovenskim mladim vernikom na Mladifest po vzoru Medžugorja?

Moja želja je mladim predstaviti preprosto pot svetnega pričevanja in življenja vere, kot to živimo v Medžugorju. Želim si, da bi vsi mladi vztrajali v vsakodnevni molitvi in nedeljski evharistiji, ter tako začutili lepoto življenja z Bogom. Prav tako si želim v njih prebuditi ljubezen do Svetega pisma. 

FOTO: Spletna stran Bratovščina sv. Stjepana

Kako bi opisali mlade vernike, kako zaupajo v Gospoda?

Vera je vedno zanimiva, še posebej pa mladim. Potrebno jih je vpeljati v življenje vere in jim pokazati lepoto življenja z Jezusom.

Kakšni bi morali biti danes duhovniki?

Duhovniki bi vedno morali biti pričevalci in avtentični učenci Jezusa, ki širijo njegovo ljubezen po vsem svetu.

Zvonimir Pavičić med maševanjem. FOTO: Spletna stran Bratovščina sv. Stjepana 

Ste doživeli že kakšen čudež v Medžugorju?

Vsak dan sem priča čudežem v spovednici, kjer se ljudje spreobrnejo od zla in začnejo novo življenje z Jezusom. To je najlepše doživetje: videti obnovljenega, novega in radostnega človeka.

Pa še zanimivost: Zvonimir je duhovni asistent Frame Međugorje, širši javnosti pa je bolj znan po svojih glasbenih izvedbah gregorijanskih koralov.



Nalaganje
Nazaj na vrh